Instagram

Saturday, August 13, 2011

Tips NANG tinggi ??

Salam Semua...

Pada yang muslim tu how's puasa?? okay tak today?? Me??

Sedikit PENAT la actually.. Mana taknya.. Tak cukup tido and rehat... Tu yang rasa letih jew...

Btw wawa nak share sikit la tentang ' NANG tinggi '... Coz ade orang tanye wawa cmne nang leh tinggi semua kan... Hehe.. Tapi nak betolkan sikit la, takde la tinggi mana pun.. RAMAI lagi sukses kot nang diorang.. Lagi2 yang otai2 plak... Contohnya ajxplored , karlaParis , davidtanonline.. Diorang ni bagi aku macam taiko2 besar la.. Tengok nang diorang perghhh JELES! hehe..So kalau nak di bandingkan ngan diorang wawa kira kuman lagi... KECIK jew... ;)

Tapi setakat ok2 tu ade la... Takde la tahap yang menyedihkan.. kan kan kan???

Btw disebabkan nang wawa tinggi soalan 1st dia tanye :

Hamba Allah : da lama ke join sini ( INNIT )...???

Me : No la, takde la lama sangat...

Hamba Allah : Patut la nang tinggi...

Me : Eh yeke... Takde la ... Bese je... Ramai lagi power...

Hamba Allah : Then share la TIPS...?

( Serba sedikit tentang conversation kitorang yang wawa ingat )

OK.. Kat sini wawa nak terangkan... Actually wawa ni tak pandai la sangat nak bagi TIPS kat orang.. Lagi2 bab2 macam ni.. Almaklum la kita pun masih belajar kan.. Banyak benda yang nak kena explore lagi... But untuk kongsi apa yang kita rasa kita tahu serba sedikit tu boleh la.. Tapi nak kata 100% bagus tu memang sangat tak!

Lets PROCEED!!

Tadi dia suh share tips kan.. But wawa nak kata tips tu pun tak gak kot.. But pada sudut pandangan wawa, sebenarnya nak nang TINGGI ni takde la susah sangat.. BUT! dont think ianya mudah je.. macam petik jari je nang da tinggi.. NO NO NO.. Kalau just duduk tak wat pape imagine la boleh ke nang tu tinggi.. Macam korang la nak kan sesuatu tu sangat2,tapi just duduk and tunggu benda tu datang hadap depan korang memang la tak..betol tak????

So korang kena la put some effort sikit actually.. Tu pun kalau korang nak la.. Kalau tak nak ok done.. Forget jela kan.. But untuk yang ada prasaan jelez tengok nang orang lain tinggi menggunung je sedangkan sendiri alahaiiiiiiiii ... SEDIH!

Wawa pun mula2 dulu memang la sesangat sedih nang.. Bayangkan sumtimes langsung takde ... 0 jew... Sedih kan?? Lama gak la berterusan benda tu.. Then 1 day entah macam mana boring yang teramat2 sangat so wawa pun juz go through kat innit je...usyar2 post orang mana yang patut.. Lagi2 yang nang dia SEDIH!! mean kategori wawa la 0..hehe

So wawa tengok and nang diorang.. And selain tu wawa pun try aktifkan diri join chatterz kat innit tue.. So dari situ la sebenarnya wawa perasan ada PERUBAHAN yang agak memuaskan la dari segi nang.. So kaji punya kaji,selidik punya selidik sana sini baru la wawa tau actually benda2 yang wawa buat macam nang post2 orang.. rajinkan diri aktif kat innit.. Ringankan jari klik and check post2 orang..Make fren ngan chatterz tu sume actually sedikit sebanyak la sebenarnya membantu keBERKESANan nang wawa..

PENCAPAIAN wawa dapat :


10 MOST RECENT INNIT POSTS


Ni antara NANG yang agak memuaskan gak la hati wawa... kalau sebelom2 ni nak tengok angka 1 pun susah!! 

So apa yang wawa boleyh cakap and sampaikan kat sini if nak orang like ngan post2 kita,kita pun kena do the same la.. Its not like terpaksa or ape.. BUT seyesly sume orang akan suke orang yang membantu kan?? Just cuba pikir kalau korang tak support others,others nak support korang ke??????????? 

RENUNGKAN..... ;)


Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

7 sedang makan angin:

Amirul Amin said...

banyak dia punya nang..hehe

pinky_liscious said...

hehe..mana ade..tp kira ok la kan.....

Emilly Amisa said...

hehe... bgus tips2 tu :D

and ada lg tips, nang post sendri jg... sbb post yg ada nang wlpun 1 akn menyebabkan org laen nk jg tgk...

then, yg plg bkesan, send post utk di-innit dlm jam 12am... tips ni bgus untuk org2 yg baru... sbb post tu akn jd fresh utk hr berikutnya :)

grab attention la kan... hehe

pinky_liscious said...

@emilly = u rite dear... if nang post sendiri kita da dapat 1 nang... hehe.. jom sesama kita meriahkan innit.. ;) btw emi kalau ade pape tips nanty kongsi2 ngan i k... ;)

Emilly Amisa said...

hehe~ bleh jew :)

no prob dear~~~

AJ said...

setuju sangat dengan tips2 yg wa bagi tu..

satu lagi yang saya praktikkan ialah "add" kawan2 yg slalu Nang entri saya ke dalam Innit Friends List saya..

So,bila saya masuk Innit saya akan baca n Nang entri2 kawan2 dlm innit friend's list saya dulu.

So,rajin2 la add saya dlm innit friend's list korang ek..hehehe

pinky_liscious said...

@AJ = yeah.. btol gak cakap aj tue..thnx for dat info! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious