Instagram

Saturday, December 31, 2011

Hangout + Happy 2012

Ok. Actually baru je balik dari kuar berjalan2 bersama mereka2 yg disayangi. Plan tu memang sangat banyak! But disebabkan keadaan yang tak mengizinkan so we ols just pergi sekitar Cyberjaya and Putrajaya je.

So nak dijadikan cerita petang tadi aku dpt call! Nak follow kuar tak?? Heloo harusss la nak kan! So aku opkos excited! Boring kot duk umah. hehe

So kitorang kuar la and opkos our 1st destination adelah untuk mencari port makan sebab we ols da lapar! So plan gi la makan kat Saba Restaurant,Cyberjaya. Makanan Arab ok! 


Kenyang gile melantak td. Then after perot pon da kenyang so 2nd destination ktorg g la kat Alamanda,Putrajaya je. Cz dia nak shopping2. Pink pon ape lg mesty la nak shopping gak!! hehe.

Then finally ktorg pon gi la tengok wayang cerita Suatu Malam Kubur Berasap. Haha. Ok jela kot cerita dia. Komedi seram la konon2. Lawak gak la. Then after abes je wayang tengok jam da lewat sangat! So decide balik umah jela. Biase la gegerl tak elok lepak malam2 sangat! Nanty masok angin! haha..

P/s : Aku nak mimpi indah sekarang! Selamat malam u ols! Last sekali happy 2012.. ;)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, December 30, 2011

Menjadi pilihan hati??

Hari ni ade feeling sikit nak menulis tentang lelaki. Apekah yang aku cuba sampaikan? Da tentu2 la lelaki yg boleh menambat hati aku. Mean sifat2 atau ciri2 lelaki yang bisa mencairkan hati aku yg lembut ni. Ececeh! haha

Bagi aku rupa paras bukan la tak penting. Penting la gak tapi tak perlu la nak yang perfect and hensem bagai! Cukup la sekadar sedap mata aku yg memandang. Mata org lain lantak pi la. Yang penting cara aku menhargai diri dia. Sebab bagi aku kalau rupa paras tu perfect tapi perangai and hati sangat buruk pun tak guna gak. Last2 sape yg makan hati berulam jantung?? Aku dan diriku gak.. org lain dok senyum je..

Ok back to topic! Nak tau tak apa ciri2 lelaki yg aku suke? Jeng jeng jeng...... (suspen sikit)

  • sangat menghormati diri dan keluarga aku
  • menghargai aku seadanya tanpa mempersoalkan masa silam aku
  • menjadi pelindung aku 
  • ada bersama di saat susah,senang,happy dan sedih
  • Tidak meninggalkan aku disaat aku jatuh atau dalam kerunsingan
  • yang boleh memberi semangat dan dorongan serta perhatian pada aku
  • tidak merungut jika aku meminta pertolongan
  • tidak menganggap aku seperti bebanan
  • mengajar dan membimbing aku ke arah yg lebih baik tak kira dari segi ape pun
  • pandai mengambil hati aku
  • buat suprise untuk aku even yg simple2 sebab aku sangat suke kan kejutan
  • belajar dan memahami ape yg aku suka dan tak
  • pandai wat aku tersenyum
  • yang pernah menitiskan airmata dia hanye sebab aku
Cukup la ciri2 di atas ni, dats mean dia la yg boleh aku banggakan untuk bersama dengan aku. Tapi ade ke yg jenis macam ni? Tak tau la. Kalau ade alhamdulillah,kalau takde its ok lebih baik single2 dr trouble. hehe

P/s : Berangan nak dapat mr.right.. :p


Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Wednesday, December 28, 2011

Lawak pecah perut



Cara gak kalau cuci mata tengok lawak Johan memalam buta macam ni. Haha. Mau pecah usus gelak. Jom kite ulang tayang sesamanye ponnnn adoi! hahaha

P/s : Untung la bini dia dapat husband gila macam johan ni. Confirm ceria je rumahtangganye ponnn adoi!!
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Tuesday, December 27, 2011

Makan sampai lebam..

Ape la cite blog ku ni eh. haha.. Da lame gak tak update. So arini ade la sikit nak story2 ape yg berlaku since pagi td.

Actually my opis da takde keje nak dibuat sangat da. Almaklum la result PMR da kuar. So da x de benda nak dibuat. Jadi kami bebudak kontrak ni ape lagi enjoy sakan jela. haha. Opps! enjoy kat opis je k...... Bukan dapat keluar pun! ngee

So nak dijadikan story arini budak2 ni buat la makan2. Beraneka makanan da aku santap since pagi td. Mulut ni dok mengunyah je. Kalau la mulut ni boleh cakap da lama aku kene sound 'STOP eating'!!

Bayangkan pagi tadi je da makan cupcake, rendang + nasi impit, Nasi goreng + kepok leko, jemput2 and dessertnya tapai. Banyakkan?? haha. Gemok la pasni. (mengeluh jap)

Then untuk lunch ni makan nasi ayam. OMG! Semua berat2 je. haha. Takpe rezeki kan.Tak baik tolak. Ok la tu je nak kongsi2. Next time plak kay....

P/s : Kenyang sudah. Nak tido jap. Almaklum makan gaji buta di saat2 akhir. hahaha

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Wednesday, November 23, 2011

Mengapa perempuan mudah......?

Malam ni pink nak kongsi sikit perkara yang mungkin berlaku kat semua perempuan yang normal la. hehe. Ok!! Malas nak kias panjang2 terus pd topik eh.. Perempuan dan dot.....??

Mean, perempuan dan airmata. Nape perempuan mudah menangis? As a gurl pink huraikan la sebab musabab dia k. Ade beberapa sebab yg boleh membuatkan hati perempuan ni tersentuh. Antaranya ialah :
  •  Emosi : Selalunya perempuan menangis disebabkan emosinya terganggu atau rungsing dengan sesuatu. Perempuan tak sama ngan lelaki. Lelaki dari segi mentaliti lebih kuat berbanding perempuan. Perempuan sangat mudah dipengaruhi emosi berbanding pertimbangan akal yg waras. Mereka akan mengekspresikan emosi yg dilalui dengan tangisan. Kerana dengan tangisan sudah cukup menggambarkan apa yang dirasai oleh perempuan. Sebab tu la Allah menciptakan lelaki lebih kuat berbanding perempuan sebab lelaki adelah pelindung kepada perempuan. Malah lelaki sifatnya lebih kepada pertimbangan dalam melakukan sesuatu hal berbanding perempuan yg suka mengikut perasaan. Perempuan ngan sensitif tak dapat dipisahkan.
  • Kenangan : Pemikiran prempuan juga sangat kompleks berbanding lelaki. Malah perempuan juga lebih mudah mengingati setiap detik yang pernah dilalui tak kira ianya manis atau pahit. Its a normal thing. Sumtimes dengan tiba2 je perempan akan menangis bila kenangan2 lama mengusik jiwa mereka. Sebab tu la perempuan lebih matang dalam membuat sesuatu keputusan kerana dengan kenangan2 lama tu membantu diri mereka untuk muhasabah serta  memperbaiki kelemahan yg ade pd diri mereka berbanding lelaki yg hanya ambil mudah dalam sesuatu perkara.
  • Marah :  Perasan tak sumtimes perempuan lebih cenderung untuk menangis bila dlm keadaan marah. Lagi2 bila sum1 yg mereka syg atau rapat melakukan sesuatu perkara yg mereka tak suka. Tapi bila da penat nangis2 mesti diorg akan cool sikit sebab da luahkn ngan air mata.
So, kalau nampak perempuan menangis jangan sesekali menyangka mereka tu gedik,ngade or anything la sebab mungkin mereka mengalami situasi di atas. Biarkan mereka menangis dahulu kerana sebenarnya ngan tangisan tu la dapat menenangkan sedikit hati mereka. 

BUT!!! jangan ambil mudah bila nampak gurl menangis. Actually mereka memrlukan anda untuk mententeramkan keadaan. So guys alert la ngan feeling perempuan tu k. Lagi2 kalau korang sygkan perempuan tu. :)


P/s : Jangan la sesekali menjadi penyebab untuk perempuan menangis sebab airmata seorang perempuan tu sangat bernilai sebenarnya. Renungkan. :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Saturday, November 19, 2011

Elak si buaya?

  • Permulaan detik perkenalan segalanya nampak indah dan manis. Perangai yg ditunjukkan pun baik2 je. Bak kata org2 tua 'pijak semut pun tak mati'. Cuba dah berbulan2, mau hilang segala yang manis2.
  • Berpewatakan menarik, kemas, wangi, dan bersih. Yang paling penting gaya tak ubah macam orang kaya, banyak duit. Yela nak ngorat mangsa. Kene la tunjuk usaha dulu. Sok lusa da dapat hati bukan jiwa raga je melayang, papa kedana kita di buatnya.
  • Mereka ni takkan pernah pegang pada janji and mereka la manusia yang paling susah nak patuh dengan masa. Sering kali lambat dan memberikan berjuta alasan.
  • Bila da KANTOI suka mencari alasan untuk menutup kesilapan. Yang paling best cari idea untuk menuding jari balik seolah2 kesilapan tu berpunca disebabkan kita pula. Sangat bijak dan berbisa.
  • Tak main la barang2 low class ni. Bagi mereka ni mesti la yg high class je. Barang nak yg branded je. Biase la tu nak bagi kita ni buta dengan sikap sebenar mereka.
  • Kenal baru seminggu da berani nak pegang2. Ewah! nak mencari spot sensitiviti ke. Saja nak menggoda mangsa la tu.
  • Bila keluar date, alwez tunjuk gaya macho je. Ada ketikanya akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kita, bertujuan untuk membuktikan keikhlasan dia yg dia takkan curang belakang kita. Padahal AKAL je tu.
  • Bila da dapat kepercayaan kita, duit kita yg diSAPU nya. Alasan yg direka alahai rasa tak terkata kesiannya. Kita pun bodoh termakan ngan cerita rekaan berepisodnya.
  • Basically mereka yg berperangai macam ni mesti memiliki rupa yang agak tampan atau sedap mata memandang. Tapi yg wajah macam rumah tak siap tu nak jd kasanova gak tak tau nak habaq lagu mana la kan. Henti2kan jela impian kasanova tu.
  • Sukar atau payah untuk menceritakan tentang latar belakangnya lagi2 perihal keluarganya. Yela takot tersilap langkah. Jauh sekali hendak membawa kita berjumpa kaum kerabatnya.
P/s : So agak2 terjumpa ciri2 macam ni, da boleh da tu angkat kaki berambus je dari mereka2 yang memiliki ciri2 buaya atau kasanova ni. ;p



Layan lagu ni takpe.. hahaha :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, November 18, 2011

Mimpi lagi

Agak lama da rasanya pink tak jengah blog ni. Merajuk da agaknya dia eh. Sory blog, pink takde masa la. Balik kje sangat penat terus tido. Btw pink nak coret sikit la tentang mimpi pink malam tadi. Sangat scary gak.

Mimpi ape la agaknya kan...?


Pink mimpi tentang dia!!!!! kenape la lama da rasanya tak mimpi tentang dia tetiba malam tadi leh plak dia datang dalam mimpi pink. Yang scarynya dia dtg marah2. Ape maknenye tu? Bangun tido je terus menggigil je badan.

Memang la mimpi tu mainan tido, tapi yg wat pink menggigil tu sebab dia datang marah2. Hm, entah la.. biar jela...

P/s : Sekarang baru aku sedar yg aku belom boleh terima org baru dalam hidp aku.. Sorry Mohd Syazwan Othman.. I still do love him.. But we still can b fren...
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, November 11, 2011

Yesterday



Oh ohh noo ohh ohh

Gave you the benefit of the doubt
Till you showed me what your all about
True colours came out

Oh ohh

And your words couldnt hide the scent
Of the truth about where you been
Coz it was a fragrence I cant recognize..

Standing there
Scratching your head
Blood shot eyes, drunk with regret
(hanging yourself , turn deep over the edge)

Im done with this
Feeling like an idiot
Lovin you, Im over it
I just dont love you, dont love you no more

You, you are so yesterday
Never thought youd loose my love this way
Now youve come back begging me to stay

Say, you, you are so yesterday
Wont let you rain on my parade
Dont wanna hear a thing you say
So yesterday

Funny now how Ive gone
The little light in your head came on
Now youve realized this is all your fault

Oh ohh

Dont you wish you had a time machine
That way you could change history
Its the only way that you could be with me

Standing there
Scratching your head
Blood shot eyes, drunk with regret
(hanging yourself , ten feet over the edge)

Im done with this
Feeling like an idiot
Lovin you, Im over it
I just dont love you, dont love you no more.

You, you are so yesterday
Never thought youd loose my love this way
Now youve come back begging me to stay

Honey, you, you are so yesterday
Wont let you rain on my parade
Dont wanna hear a thing you say
So yesterday

And now you wanna reminisce
Say you wanna try again
Started with a little kiss
(we cant even repent) no no

Now I never wanna see you, never wanna feel you
Ever wanna hear you
I dont love you, dont need you, cant stand you
No More..

You, you are so yesterday
Never thought youd loose my love this way
Now youve come back begging me to stay)

Baby, you
You are so yesterday
Wont let you rain on my parade
Dont wanna hear a thing you say

So yesterday
So yesterday
So yesterday
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Thursday, November 10, 2011

ST 12 - Jangan Pernah Berubah



Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas 'tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas 'tuk bertahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Sunday, November 6, 2011

How u treat me?

Scary tak bunyinye? haha. Actually sikap dan perilaku sesorang tu bersangkut paut ngan emosi gak. Selalunya attitude manusia ni didorong oleh perkara yg berlaku disekelilingnya. Orang lain dianggap seperti mirror untuk menunjukkan perilakunya. Pernah dengar kan kata2 ni :
' Treat Me Good and I'll Treat you Better, Treat Me Bad and I'll Treat You Worse '
But tak semua org ade attitude yang buruk dalam diri untuk mengekspresikan ape yg dirasai. Mereka jenis ni selalunya lebih suka mendiamkan diri and menjauhkan diri dari orang2 atau perkara2 yang mungkin boleh menyebabkan mereka disakiti tak kira la dari segi ape pun. But normally manusia tak lepas dari perasaan marah, benci, dendam, sakit hati, iri hati, cemburu, sedih dan macam2 lg.So jangan sekali2 menyangka :

' Just because I laugh a lot, doesn't mean my life is easy. Just because I have a smile on my face every day, doesn't mean that somethings not bothering me '

Conclusionnya :
  • Don't ever tell that they need to change attitude if u give them a shit. 
  • Dont expect people to give u respect if u dont know how to respect others.
  • Stop dreaming if they will treat the way u want if u won't do the same for them.
P/s : For myself!

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, November 4, 2011

Being strong?


Yes i agree with this kata2 because kekadang kita takkan tau yang kita ni boleh jadi sum1 yang sangat kuat and tabah melainkan bila kita diberi cubaan dan dugaan dalam hidup. Sumtimes kita rasa give up bila alwez diberi masalah yang bertimpa2. Tak pernah habis dihujani ngan beban dan keperitan. Tapi kita tak pernah sedar actually hidup takkan sempurna tanpa sebarang halangan dan rintangan yang harus kita tempuh dari hari ke hari sebab dengan perkara2 ini la yang boleh mengajar and membentuk diri kita untuk menjadi sum1 yang lebih matang dalam mengharungi and mengenali kehidupan serta membuatkan kita lebih menghargai apa yang kita perolehi dalam kehidupan kita.

Tak percaya? Bila kita rasa kita jatuh kita akan mengambil masa yang agak lama untuk bangun kembali kan? That's gud coz masa tu la yang beri kita ruang untuk menilai dan berpikir and muhasabah diri kita serta ape kekurangan kita yang mungkin menyebabkan kita diberi ujian yang kadang2 kita sendiri tak mengerti. So take this as a lesson untuk improve diri agar lebih pandai dlm mengatur langkah and mencorak hidup kita seperti yang kita impikan. InsyaAllah. :)

But tak dinafikan gak sumtimes bila kita jatuh kita akan do sumthing stupid. Lagi bila kita rasa kita asek dibebani ngan masalah yang sama je,berulang2. Nape? Tapi kita tak pernah nak pikir and terus amik jalan pintas je,nak shortcut je. Termasuk la pink sendiri, alwez wat benda bodo bila rasa lemah sangat but after that try pikir ape yang kita dapat if kita wat benda2 yang hanya akan merosakkan diri kita sendiri. Nothing pun yg kita dapat melainkan hanya add up masalah lain je. So just sabar and alwez percaya yang Allah beri kita ujian sebab dia nakkan yang terbaik untuk kita. :) Betapa bertuahnya kita kan?

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Sanggup atau tak ?

Conversation between BF and GF.. :)


Girl: if i ask u to jump down, will u do it?

Boy: yes i will ...!!

Girl: Why?

Boy : because i know you’ll catch my hand and pull me up.

Girl: if i don’t then?

Boy: Then I’ll die with the belief that u tried ur best but couldn't save me..


Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Thursday, November 3, 2011

Menunggu



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit ‘tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan ai ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk kedalam fikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Saatku sendiri fikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Wednesday, November 2, 2011

Uji si dia.. Tips?

Hehe..mesti korang curious kan nak tau ape yg dok uji si dia ni. Uji dari segi ape?haha. Ni la yg pink akan try sampaikan dalam bentuk pemahaman pink. Actually sikap atau attitude sesorang memang susah kita nak paham apetah lagi nak menilai dari sudut perwatakan dan gerak geri. Sumtimes kita sendiri pun boley tertipu dengan attitude sesorang.


Back to topic! So macam mana kita nak tau yang sesorang tu benar2 suka kita? Haa, actually tak susah pun just kita kadang2 konpius sama ada dat guy or gurl suka ke kat kita? Kalau tak suka kenapa dia wat itu wat ini untuk kita? Mesti naik buntu pikir kan? So jom kita kongsi2 pendapat and maybe tips untuk yg nak tau adekah anda jugak mempunyai secret admire. :)


  • firstly ape yg korang kene wat adelah perhatikan gerak geri dia. Opps! bukan sampai everything kene perhatikan,cukup la sekadar perhatikan yg mana perlu. Tak perlu la nak kene perhatikan dia 24hours. Kang orang kata sape lak yang gila ngan sape.haha. Kalau korang tengok dia ni peramah and senang berborak ngan orang lain tapi bila ngan korang dia sedikit kaku and agak 'shy2 cat' di situ mean dia memang ade menaruh hati kata korang! CRUSHING2 la ong putih kata..
  • Alwez curi2 melihat korang dalam senyap2. Sumtimes kita sebok wat keje but kita sedar yg dia sedang usyar2 kita then bila kita pandang dia seolah2 menoleh atau buat2 pandang ke arah lain. Padahal nak cover! Kelakar kan. Kalau pink,pink tahan gelak dalam hati kang kesian dia lak. Bagi dia asal ade peluang je dia akan curi2 melihat and memerhatikan gerak geri kita. So sweet ke tidak?hehe. Sweet kejadahnya tak selesa nak wat keje ade la kan kan kan ( bagi perempuan la,kalau laki tak tau la )
  • Act like HERO! Wah,seboleh2nya nak menunjukkan kelakian diorang la lagi2 didepan korang, takyah tunggu disuruh dengan sendiri menawarkan diri nak menolong. Kononnya nak menampakkan ketulusan dia la. Tapi ok wut! Ade dia wat untuk orang lain? Takde kan. So mesty la korang ni special kat dia. Alwez ade disaat korang menghadapi masalah tak kira la berkaitan ngan ape jua keadaan.
  • Tak pernah nak berselindung and lebih suka berkongsi cerita ngan korang. Malah diorang akan lebih berasa selesa bila bercerita dengan korang. Sumtimes takyah tunggu kita soal dia terus offer nak cerita.hehe
  • Kawan kita kawan dia. Dia akan cuba untuk rapat ngan individu yg rapat ngan korang. Mean untuk amik ati korang bukan bermakna dia tak perlu menawan hati pihak lain. Banyak pihak nak kene pikir. yela mana tau pihak lain boleh menjadi orang tengah kepada bibit2 percintaan korang! :)
  • Pujian yang tak berlebihan. Ni sikit2 awak cantik la,paling cantik la,padahal pakai selekeh ni pun dia kata macam miss world da.haha. Nampk sangat la menipunya di situ. So jangan tertipu dek pujian yg melambung ok. 

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Quotes


When I miss you, sometimes I listen to music or look at pictures of you, not to remind me of you but to make me feel as if I'm with you. It makes me forget the distance and capture you.
P/s : Dengar cerita motor dia rosak. Kesian kene gi keje naik public transport. Nasib baik dekat je tempat keje ngan rumah. Macam mana la kan keadaan dia macam tu? Mesti tak selesa. Da paham sangat ngan dia tu.

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Tuesday, November 1, 2011

Patah Seribu



Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada

Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa

Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Pergilah…
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Monday, October 31, 2011

Never give up

❝ To achieve something you never achieved before, you must become someone you never before. ❞

Apekah yg cuba disampaikan oleh kata2 ni? Adekah kene pretend to be sum1 else yg bukan diri kita semata2 untuk dapat ape yg kita nak? haha. tepaksa hipokrit ke ape ni?? 

Actually terpulang pada diri masing la kan. pemahaman masing2 lain,kita tak boleh suruh and paksa orang lain paham ape yg kita cuba tampilkan. But for me actually maknenya lebih kurang macam ni,untuk kita capai ape yg kita nak kita kene la put some effort mean  tanpa usaha kita takkan dapat ape yg kita nak. 

Tapi untuk ke arah itu memang bukan semudah yang di sangka. Selalunya mesti ade je dugaan and rintangan yg kacau laluan kan! sebok je kan nak kacau. Tapi lantak pi la. Fokus on ape yg kita target tu! ( Kalau target pasal laki or perempuan yg korang minat mesti laju je kn? ) haha. Tak kesah la pape pun. 

Kesimpulannya, Kalau kita nak kan sesuatu lagi2 untuk kebaikan diri kita tak salah kite berusaha ke arah itu. Don't easily give up. Sedangkan jutawan2 kat luar sana pun banyak kali je tersungkur but they never give up! Thats why diorang leh berjaya. :) Kita semua manusia gak. Sama je yg bezanya malas,rajin,gigih,tekun and bla bla bla......

So kalau tepaksa jadi jahat pun jadi jela. haha. bole ke macam tu? Renungkan sendiri k. :p

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Saturday, October 29, 2011

The best from Marsha


Biar lyrics :

aku TAHU..
cinta ini bukan lah untuk mu..
aku MENGERTI..
hati ini bukan MILIK mu...

aku tahu RASA ini..
HANYA lah rasa ku...
RINDU ku ini tak BERERTI di dalam hati mu..
tapi tetap DIRI ku takkan mati mencinta mu...

BIAR ku..
simpan rindu ini...
simpan CINTA ini...
hanya untuk diri mu..

meskipun KAU tak ku miliki..
tapi hati ini TETAP cintai mu..
selamanya....

biar ku simpan rindu ini..
SIMPAN cinta ini hanya untuk diri mu...
meski kau tak ku miliki..
tapi hati ini tetap cintai MU..

SELAMAnya..
diri ku kan mencintai mu...

aku tahu cinta ini...
BUKAN lah untuk mu....

P/s : Love this song! Really meaningful..

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, October 28, 2011

Don't care !

I dOn't caRe wHat yOu tHinK oF Me... iT cOuLdn't bE hAlf aS bAd aS wHat I tHiNk oF yOu.

Boleh ke macam ni?? Jangan amik kesah or peduli pe orang lain nak kata sebab orang lain boleh kata je,bukan diorang yang ade di tapak kasut kita rite? Plus kita bukan boleh tutup mulut tempayan pun. :)

P/s : Just smile smile and smile :)
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Daya tarikan lelaki?

Entry ni just suka2 je.. Takde kene mengena ngan sesape.. Just untuk tatapan dan bahan senyum sorang2. Tapi kalau readers nak join sekaki pon bulih je. :p

Ok guyz! nak tau tak actually ape yg membuatkan perempuan tu boleh tertarik kat korang?? Jangan ingat dengan muka hensem je da cukup penarik la? Salah kalau ade yang beranggapan begitu. So guyz if korang nak tau apa daya tarikan korang yang boleh buat kami perempuan2 ni menoleh 2 kali ialah :

  • Cool and santai : Perempuan kurang gemar terhadap lelaki yg jenis kelam kabut tak tentu pasal. Jangan la nak kelam kabut sangat. Relaks and cool je. Tapi jangan salah paham eh, cool and poyo adelah perkara berbeza. Poyo tu lebih kurang macam nak cover2 macho la. tunjuk bagus. Tu lagi 1 perkara yg perempuan kurang minat bila lelaki tunjuk perangai bagus diorang. Don't ever2 ok. 
  • Handle situation : Perempuan suka akan lelaki yang tahu mengawal situasi and bijak membuat keputusan tanpa mengharapkan bantuan org lain. Bukan sombong atau bongkak but confident level and keyakinan diri tu mesti tinggi. Baru la perempuan pun rasa yakin je nak rapat. Ni tak,ape2 pun sikit2 mesty nak tanye org lain. Sampai bila nak mengharapkan org lain?
  • Unpredictable and misteri  : Paling digemari la pink rasa, perempuan sememangnya suka kan kejutan. So guyz kene la pandai2 susun atur langkah agar tidak terbongkar la kejutan tu. baru la perempuan akan lebih menghargai.Jangan biarkan kami dapat menjangka tindakan korang yg konon2nya nak suprisekan but at last kantoi di tengah jalan. Tak best la kan.
  • Mission : Perempuan sangat suka lelaki yg ade hala tuju dalam hidup,biar tak semewah mana and tak setinggi mana jawatannya tapi semangat dan azam untuk maju kedepan tu ade sudah cukup buat perempuan lebih bersemangat untuk mengenali diri lelaki tu. Lelaki tanpa mission atau moto dalam hidup diorang?? Ape nak jadi? Macam mana nak jadi ketua keluarga kalau mission dalam hidup pun kabur lagi. Takde hala tuju. Tak tau ape nak buat? Takkan nak harapkan kami perempuan yg merancang lak,lagi la kaum lelaki tak gemar kan? Mana ade lelaki yg suka perempuan atur hidup. Diorang akan rasa rimas. So taknak kitorang atur bawak2 la muhasabah diri and pikir kehadapan ape yg nak dicari dalam hidup ini. jangan nak tunggu da tua baru nak pikir. Dari sekarang la suppose da tau ape yg diri sendiri nak dalam hidup.

  • Be urself : Tak perlu nak jadi sum1 else semata2 untuk menarik perhatian perempuan. Just jadi diri sendiri kan lebih baik. Percaya ngan kebolehan diri sendiri tu adelah lebih bagus dari try to be sum1 else but tak jadi pun.hehe

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Disaat Aku Mencintaimu




mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Thursday, October 27, 2011

Bersedia atau tidak?

Sumtimes kita sendiri bingung sama ada kita ni dah cukup bersedia ke untuk membina sesuatu hubungan yg baru? Ape benar ke kenangan lama langsung da tak bermakna apa2 pada diri kita? Kadang2 kita merasakan yg kita bersedia tetapi macam mana nak menunjukkan bukti bahawa kita benar2 bersedia? Atau adekah kita sebenarnya hanya menipu diri kita dengan mengatakan yg everything gonna be ok?

Let's check it out!!

Jika kita alwez memikirkan ex kita setiap masa,setiap saat dan setiap waktu,itu sudah cukup menunjukkan betapa diri kita masih belom boleh melupakannya and ini menandakan yang cinta kita masih berbaki lagi pada dia. Kalau boleh setiap ape yg kita lakukan mesti bayang dia yg akan muncul dulu, Everything yang kita lakukan kita akan mengharapkan dia ade bersama diketika itu. 

Tidak pernah jemu bila menyuarakan sesuatu yg berkaitan dengan diri dia. Malah kita alwez nak bercerita and suka bercerita perihal tentang dia lagi2 sewaktu masih di lamun cinta bersama. Mungkin ianya berlaku tanpa kita sedari but tu sebenarnya sudah cukup membuktikan yg kita masih belom bersedia untuk menerima kehadiran insan lain dalam hidup kita apetah lagi menggantikan tempat dia di hati kita yg sememangnya masih kuat dlm diri kita. 


Percaya la bila kita merasakan yg kita sudah cukup benci and terasa ingin bercerita tentang keburukan diri dia,tu menandakan yg kita masih lg sygkan dia sebab ingatan kita terlalu kuat untuk mengingati apa yg telah atau pernah ex kita lakukan terhadap kita tak kira la perkara tu paling2 menyakitkan hati atau menggembirakan.

Terlalu berusaha untuk mencari pengganti yg baru. alasan untuk menutup luka lama? Actually u just lying with urself cz reason sebenar adelah disebabkn cemburu. Cemburu bila si dia sudah menemui pengganti kita dengan cepat2 kita pun mencari pengganti dia. Walaupun kita tau yg hati kita belom ready untuk get another relation!


So, before nak wat any decision think wisely and bagi ruang untuk diri sendiri cz actually ur decision mungkin akan menyebabkan ada pihak lain yg menanggung derita.. :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Wednesday, October 26, 2011

Untuk mereka yg mengalami situasi ini?

Mood pink da ok so nak kongsi2 la panduan sikit. Mood masok ayaq orang cakap!hehe. Curious kan? Ok la staright forward je k. Sharing is Caring rite? Mana tau dapat membantu individu2 diluar sana. Membantu ke?? Tak tau tak tau #sambil senyum kambing!

Saat hati kita disakiti, dilukai, dipermainkan and segalanya yg perit2 la. Tak kire la ianya adelah gud or bad things. But untuk melupakan sesuatu yg pernah and begitu bernilai dalam hidup kita YES ITS NOT EASY macam makan kacang sambil tgk tv! Kalau macam tu takde makna la wujudnya mereka2 yg menderita dan kecundang di tengah jalan ala2 Bollywood punya filem kan. #feeling main kejar2 kat taman!haha. Baik lelaki mahupun perempuan jom semak tips ni.

P/s : Saya tau saya bukan Dr.Love,saya cuma mau berkongsi :)

Bersendirian :

Elakkan la dari bersendirian saat2 down sebab? tu hanya akan menambahkan kesedihan yg terpendam dalam hati. Bukan tu je, kompem2 sum1 yang korang nak lupakan tu akan bertenggek je kat kepala korang sebab takde benda lain da korang akan buat kalau bersendirian melainkan diri DIA DIA dan DIA. Konon2 meratapi kesedihan la ni. Biase la tu kan.

Busy kan diri :
Jangan sesekali membenarkan diri kita dari duduk saja2 tanpa melakukan sebarang aktiviti. Sebab ia hanya akan menyumbang otak kita berjalan ngan lebih laju memikirkan or terkenangkan si dia. Try to make some activities yg boley ilangkan stress and lapangkan minda.
Ini pun dikira membusykan diri ke??hehe

Tempat jatuh lagi dikenang :
Haaa.. Kan da kuaq peribahasa. Kalau boley tu elakkan la dari pergi ke tempat2 yg korang pernah bersama sewaktu bermadu kasih kan. Saat becinta segalanya indah la katakan. So sudah tentu bila kite pergi ke tempat2 yg pernah dikunjungi bersama akan hanya menimbulkan perasaan rindu dan sedih. Mula la drama ayaq mata lak kang susah! 

Jangan simpan kelukaan dan kesedihan :
Hanya diri kita sendiri yg tau ape yg terbaik. Keputusan ade di tangan masing2 sama ada mau melupakan and membuang segala kenangan jauh2 atau tetap menyimpan kenangan tersebut di sudut hati korang. If korang rasa korang tak berdaya so better just singkirkan la kenangan tu terus dari hidup korang. Sukar bukan? Dia bukan semudah menanggalkan daki di baju. Tapi ibarat mengorbankan seluruh perasaan kita. Thats why perkara yg berkaitan dengan perasaan jgn sekali2 dijadikan permainan hidup. 

Maafkan :

Memang saat putus cinta kita akan rasa kita la manusia paling bodo and loser. Perasaan bercampur baur je dalam diri tu. But untuk melegakan diri kita sendiri actually memaafkan segalanya adelah cara yg paling baik. Walau teruk macam mana pun hati kita disakiti,jangan biarkan diri kita dibelenggu dengan perasaan yg tak bagus. Just wish yg terbaik untuk kehidupan dia. 

Takdir :
Jangan sesekali menyalahkan takdir atas ape yg berlaku. Mungkin ade hikmah disebalik semua kejadian pahit yg berlaku dalam hidup kita. Ingat la bawa Allah tu tak pernah kejam ngan hambaNYA, cuma kita je yg kejam terhadapNYA sebab bila kite tersungkur je baru ingat kat dia. Baru reti nak bermohon kat dia. Bila kita happy menongkat langit jangan kata nak bersyukur,ingat pun mungkin jauh sekali. So sejahat atau seburuk mana pun diri kita jgn sesekali melupakanNYA sebab hanya dia je yg mengetahui ape yg terbaik untuk kita. Anggap la ini semua cubaan yg diberikan untuk menguji kekuatan cinta kita kepadaNYA.

P/s : NYA=Allah, bukan bf or gf ok.. :) luv u ols reader yg setia.

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

..........

Im sooo sad. Dont ask me why. Cz takde 1 words pun yang dapat gambarkan ape yg aku rasa sekarang.


P/s : If i can loose my mind.
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Tuesday, October 25, 2011

Nasi Goreng untuk mama dan abah ;)

Monink dearest ;)

Pagi ni pink buatkan brekpes untuk parents pink sempena deepavali ni. hehe. Tunggu deepavali ke baru nak wat?haha. No la,actually kan bangun awal cz selalu waktu2 macamni pink da bersungguh2 and tekun di tempat kerja. But today kan cuti tapi still bangun awal so ape lg,bertukang la di dapur. Senyum je mama pink sebab dia duk rehat takyah buat brekpes! Amboi amboi amboi.

So pagi ni menu yang pink buat adalah Nasi Goreng! Nasi goreng jela. Cukup la tu. yang nak makan 3org je pun kan.


Bahan2 : 

Nasi, (cili api + bawang besar + ikan bilis = bland sampai lumat) lada hitam, telur, sotong, udang, Knor ayam, garam, minyak.

Cara2 dia ala mudah je. Sama je macam org lain masak nasi goreng gak. Ala, masing2 mesty reti kan. Pink just nak kongsi bahan2 yg pink guna tu je untuk menghasilkan nasi goreng yg biase2 je.

Actually masing2 leh improvisekan nasi goreng tu kan?? ikot la kekreatifan dan tekak masing2. Kalau rasa nak campak tu ke ni ke, try je. Selagi tak try kita takkan tau hasilnya rite?

P/s : Jom makan! hee

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

when the last teardrops falls




It's so hard
To lose the one u love
To finally have to say goodbye
U try to be strong
But the pain keeps holding on
And all that u can do is cry

Deep within ur heart
U know it's time to move on
When the fairytale that u once knew is gone

Chorus:
When the last teardrop falls
I'll still be holding on
To all of our memories
And all of what used to be

When the last teardrop falls
I will stand tall
And know that ur here with me
In my heart
When the last teardrop falls

So now i'm alone
And life keeps moving on
But my destinations still unknown

Will there'll be a time when i'll fall in love again?
When i just meant to walk these streets alone

If there was just one wish i could be granted here tonight
It would be to have u right back by my side

Now it's time for me to find my happiness again
But the emptiness from missing u
Will never, ever end baby

P/s : Miss him..
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Monday, October 24, 2011

”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”


Ni pestime nak join kontest yg berbentuk hadiah ni. Saja2 je menghabiskan masa dari takde wat pape. Plus 1 of my fren pun ade tag kan pink sekali. So tak salah nak join kan.. :) Btw thnx to Cik Rosalia sebab tag kan saya.

Cara2 nak join kontest ni sangat mudah. Tak caya jom follow sini :

1. Buat entri dengan ”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”
2. Kena la follow blog Penmerah.com. Muahahahaaa.
3. Copy banner comel tu dan letak dalam entri untuk join Random Giveaway.
4. Tag kawan – kawan minimum 3 orang aje. Nak tag ramai pun boleh takde masalah.
5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti. Semoga tuah menjadi milik korang ye!

Tempoh Kontes : 21 Oktober – 10 November 2011

Tag :

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Lesen Oh Lesen

Salam readers !

Pink sesangat excited today okeh! Wanna knoe why?? Cakap la nak. Plz plz plz. hehe. Cz pink baru je selesai daftar claz memandu tadi. 


Gile happy la! Tak sabar nak ade lesen maaa. Selama ni bawak kete main hentam je,peduli la takde lesen tapi takleh gi jejauh sangat! Tak berani. Setakat tempat2 tertentu boley la. (Tempat kenangan zaman2 kami becinta) Kalau nak gi jejauh kene ade kakak kat sebelah monitor! Ececeh.haha

Tapi nanty bila pink ade lesen InsyaALLAH tak takot da. That time suh gi KL sesorang pun pink berani drive. Weee ;) Mungkin la. Tak tau la kan.

Lagi 1 pink bakal dapat kereta gak! OOpps! Takleh cakap awal2. Dalam perancangan lagi, tapi tengok dari segi harapan sangat2 cerah. Tak sabar gile nak rasa nikmat dunia. Nikmat keee? Yang hadoooo.

kereta ni la bakal jadi milik kekal pink!! ;)

P/s : Doakan pink dipermudahkan segala urusan ok readers. Luv u ols! :)
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Sunday, October 23, 2011

Fruit Tart

Waahhh, bestnya harini. Nak tau nape???? Sebab sebab dan sebab pink dapat fruit tart free2 je. Takyah beli kat kedai. Siap delivery lg. Terharu gile! Korang jangan jelez2 ngan pink tau. hehe

Ni la tart yg sedap tu!! Best!!

Cite dia camni, pagi td akak yg bg tart ni kat pink kol pink, cakap nak antar sumthng. Pink punya la excited kan! Yela ape benda la yg suspen sgt tu. Nak kata bufday pink lambat lg. Pink pun layan blur sambil menunggu kedatangan akak tersayang tu. :)

Then kring3x, akak telepon daaa. Dia da sampai,so ngan pantasnya berlari ke pintu then taraaaaaaaa... FRUIT TART la.... Memang senyum sampai ke telinga la kan!

Btw kak Siti Aishah Jamil, thnx bangat ya fruit tart yg sedap tu. Kite makan sorg je. Tak bagi lgsg kat orang lain. haha.. Tamak kan! Sape suh sedap sangat! ;p Abes licin kite lantak td. Ni rasa terliur2 je lg.haha

Yg bertudung tu la orgnya. Manis kan?macam fruit tart yg sedap ni..

P/s : Bestnya kalau tiap2 ari dapat suprised macamni..lalala.. Ko ingat ko anak Tan Sri ke pinkkk oiii..hahaha

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Saturday, October 22, 2011

Bila takde hala tuju

Harini memang keje gile la. Mana taknye,last minit punya plan. Tetiba ade membe ajak gi melaka. So kul 1 ktorg gerak gi melaka. Bayangkan gi melaka tanpa ade tujuan. Memang ape pon tak bley la kan.haha. Nak dijadikan cite actually nak gi lepak2 kat bandar melaka plus membe suruh teman dia cari barang Tapi nak lepak siang2 tak best. Yela malam la baru syiok kan! But tak dapat sebab pink kene balik petang. 


Yang membe pink ajak naik bot tengok pemandangan lampu2 bila malam menjelma. Memang tak la kan. Hang ingat ni filem romantik2 ka nak menikmati pemandangan di atas bot. haha


So ngan hibanya kitorg just gi melaka and makan MCD!!! haha.. Hampeh je. Semata2 makan mcd. Kat kajang pun boley! Buat penat badan je. Da la panas. Pening kepala ngan tak makan lagi dat time,so perut masok angin. Tu yg nak taknak serbu je mcd sebab da tak tahan sgt kan. Yang wat pink sakit ati tu ape taw,1 ape pun dia tak beli,entah barang apa yg dia sibuk sgt nak cari pun tak tau la kan sampai nak ke melaka tu. Alasan je kot! haha

Tapi yg kelaka tu ape taw, mamat yang keje 1 opis ngan pink yg pink cakap aritu pun kebetulan gi melaka gak. haha. Sudah! Tak leh watpa la. Jelez suda mamat opis tu. Tak abes2 tanye pink. Hint da cukup baik tp kita wat2 tak paham jela naaaa. Sebok dok tanye bf pink ka.... Biar la jd question mark an.

Padahal mamat tu membe rapat pink. Dia duk perak. Datang sini bercuti ngan family. Alasan nak jumpa pink sebab lama tak jumpa. Setahun lebih gak rasanya tak nampk batang idung dia. Adeh! Senduuuu betol la dak senget tu! ngeee ;p

Papepun,memang terbaeeekkk la deerrr hang bawak aku gi melaka semata2 melantak mcd je..hahaha


P/s : Buat penat badan je..Tapi takpa la org nak belanja.. :p
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, October 21, 2011

Careful bila bersuara

Terlajak bas boley diundur, Tapi kalau da terlajak kata gini la rupoonya

rizal:Bro, ko bdk baru ker?

haikal: :)

rizal:ko dri mne??

haikal:Aku org prak

rizal:cikgu kimia ni org prak juga tau.

haikal: Oo dah tau.

rizal: Nih aku nak bagitau,ko baik2 dgn Cikgu Kimia ni.. grang nak mampus,. Kalau slh sikit silap2 mkn
penmpar.!

haikal: Oo dah tau

rizal: Cikgu ni dh la x bape ensem,naik mtor kapcai sengkek .!!

haikal : Oo dh tau

rizal: Masa habis sklah nnti, kita pedajal dia nak?Aku nak pancitkan tayar motor dia Eh! Ko drpd tdi asyik
jwb tau jer ko mne tau?

haikal: Aku anak dia

rizal: Erkk..

P/s : Lain kali nak cakap tu berlapik la sikit k. haha
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Thursday, October 20, 2011

Kaulah Segalanya Lyrics




Kau merubah segala,
Cinta yang ku dahaga,
Kehadiran dirimu menyinari mekar semula hatiku

kau lukis hidupku
kau hias hatiku
kau sambut cintaku
tulus ikhlas suci hatimu kasih

Chorus:
Kaulah segalanya,
yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Sambutlah cintaku
Jangan kau pergi dari sisiku
Cintaku padamu ikhlas sejati

Hulur tanganmu kasih,
sambut cintaku,
jangan tinggalkan aku seorang diri
tak sanggup lagi dilukai

Bridge:
Maafkan aku, jika salahku,
Peristiwa yang pernah ku alami dulu
Aku tahu, betapa pahit mu,
menerima sejarah hidupku

Chorus:
Kaulah segalanya,
yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Sambutlah cintaku
Jangan kau pergi dari sisiku
Cintaku padamu ikhlas sejati
Cintaku padamu, ikhlas sejati
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Wednesday, October 19, 2011

Kene ngorat ke?

Selamat senja readers sekalian..

As usual la kan pink baru je balik keje. Sesampai je takde benda lain pink buat, terus amik lappy and online!! hehe. Actually hari ni pink nak kongsi la aktiviti pink kan. Sepanjang seminggu bekerja ni,ni la pestime pink banyak bergerak! Kesana kemari. Banyak kerja nak kene wat. But Alhamdulillah everythng ok je. Tak dela sesukar mana. Nasib la ade yg sudi membantu pink! :)

Sebelum tu pink nak habak la sape klik pink kat opis tu. Ok actually pink rapat ngan semua group pink. Mereka adelah ikin, kak sue, kak iba, kak husna, kak jue, kak na, Abe Roy ( nama glamour la konon ) ngan sorg guy ni,lupa nama dia.. haha.Almaklum la baru seminggu nama pun asik lupa je lg. Diorg ni sume best gile! Kepala masok air je. Yana actually group kitorg gak,but dia da tukar kat bilik kebal. 

Ok! Back to topic, hari ni memang hari yg sangat lawak gak la kat opis. Mana taknya, Ade guy ni mintak nom fon pink kat ikin and kak husna. Haha, lawak je. Sape guy tu biar la menjadi rahsia kami2 segroup! hehe, Yang si ikin ni pun tanye la pink macam mana leh bagi ke. Then pink cakap erm tak yah kot, be gentle la.. haha.. Tapi jangan dia jd gentle betol2 sudah la. Bukan ape,wat masa ni pink memang takde perasaan nak rapat sangat ngan mana2 guys. Cukup la sekadar kawan di opis. Not more than that. Serius hati masih tak leh terima. Even nk berkawan pn rasa tawar je hati.

Sekadar hiasan je image ni :) Tapi situasi lebey kurang je...

Yang lawak tu ape tau, pink tengok that guy ni tak abes2 bg hint. Actually since semalam la. Konon2 amik berat psl pink la. And yg tak leh bla tu kan pasal kasut pink pun leh jd pengubat rindu dia,haha.. Actually pink banyak bergerak hari ni, so kat opis pink memang tak suke pakai kasut, pink letak bawah meja plus ala opis pink ade carpet kot! Lagi selesa.Pasal kasut tu la terjadinya gosip kelakar ni. Adeh! Enggak mau sih. Cukup la ngan Muhd Syazwan je.Pink syg gile kat dia lg. Taknak da kene kenen ngan dak 1 opis. Tapi pape pun pink sayang group pink! ;)

P/s : Sok gi keje mesti jumpa dia lg.. Adui.. Habis la dak2 group pink kacau2 pink lg.. Tapi takpe,pink kan sporting! :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Tuesday, October 18, 2011

Ragam pakcik dan polis

'P' hendaklah digantung pada motosikal bagi yg baru lulus lesen motor.


Polis: "P" mana pak cik?

Pak Cik: Pi Aloq Staq.

Polis: Pak cik nak bergurau plak yea, "P" mana?

Pak Cik: Aku nak pi Aloq Staq.

Polis: Amboi, main² plak pak cik nie, nie saya tanya ni pak cik, mana "P"?

Pak Cik: Aku dah habaq tak sat Aloq Staq, hang tak dengaq ka? janganlah nak pelekeh orang tua cam aku nie.

Polis: Nak pi.. Pi lah..

Pak Cik: Hah, tue kan senang, yg dok tanya banyak² tue pasai apa?! ^^,

P/s : Mesti geram je kan polis tu..hahaha
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Monday, October 17, 2011

What the hell !!

Astargfiruallah..

Mengucap panjang jap! Ape punya takde akal ke budak kene langgar and gilis orang ramai leh buat bodoh je. Macam takde mata. Takde mata ke? Ke buta? Ke takde otak? Eeee.. Serius geram tengok. Sedih! Kesian budak kecik yg tak tau pape lg kene macam tu.. Digilis 2 3 kali. Wut the hell? 

Mungkin diorang takde ni kot!

Actually pink marah2 ni sebab pink baru lepas tengok berita kat tv3 pasal budak dari China dilanggar dan digilis but nobody help. Baik takyah jadi manusia la. Tak sangka manusia macam tu pun ade. Ape tak nampak ke kat jalan tu budak ngah nazak terbaring berdarah2! Cuba kene kat batang hidung sendiri ape best tak? 

Tak paham betol la ngan diorang kat China ni!!

P/s : Menitik ayor mata tengok berita td. sedih kot!
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Sunday, October 16, 2011

Terapi mujarab?

Ubat yang paling mujarab untuk menghilangkan kesedihan sendiri adalah dengan menghilangkan kesedihan orang lain

Sape nak tolong hilangkan kesedihan pink?? Cepat! hehe. No la juz kiddin'! Actually pink dapat kata2 ni from sum1 la kan. Pink suka ayat dia. Ade makne disebalik kata2 beliau. Banyak kata2 beliau yg pink admire sangat!  Bermotif and ade unsur2 kesedaran sikit. walupun tak banyak atleast ade tersentuh di hati gak kan?

Ok.. Berbalik pada ayat tu.. Ape pendapat korang.. Actually bila dipikir2kan balik ade betolnya.. Sebab bila kite sedih tapi kite buat org lain happy kite pun akan turut happy.. Yup mungkin ianya hanya sementara atleast hati kita terhibur juga kan?

Bukan tu je. Bila ade org lain yg bersedih nak2 lg org tu rapat ngan kite. Automatically kite akan lupa ngan kesedihan kita semata2 nak membuatkan dia lupa ngan kesedihan dia. Tu la teman, atleast kite dapat meluahkan ape yg kite rasa kat hati. Kan sedikit sebanyak da terkurang gak la serabut kat kepala tu kan?

And bagi pink, kesedihan tu sebenarnya adelah terapi untuk emosi kita. sedih tu bukan la suatu yg teruk sangat. dengan bersedih tu la mengajar diri kita untuk menjadi insan yg lebih kuat. Renung balik kenapa semuanya berlaku and ape yg membuatkan kita bersedih. Semua yg berlaku mesti bersebab. Motivate kan diri tak semua benda yang kita nak akan selalu dimakbulkan melainkan dengan kehendaknya. :)

P/s : terapi untuk diri sendiri ni.

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Tersirat..


Nothing... Just miss mereka2 yang aku syg... frenz and him.. 

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Saturday, October 15, 2011

Kebingungan ?

Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...

Samdol :Bang harga durian ini berapa?
Org Asli : yang ini.. sepopit sebiji

Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba menawarinya..

Samdol : Bang.. Boleh kurang sikit tak?
Orang Asli : Boleh aje, nak kurang berape?
Samdol : Lahupa.. boleh ya!

Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya pada Samdol..

Orang Asli : Lahupa itu berapa?
Samdol : Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?

P/s : sengal ubi pnya lawak..

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Port Terbaeeekk !

Bestnya hari ni and sok cuti la. Dapat la menghabiskan masa merehatkan diri kat umah. Kat umah je ke?? Tak kuar? Pink taknak kuar. So sesape yang ajak hangout tu SORRY la k. I'm not interested at all. Lebih baik duk umah tido. Lagi best! haha. Bukan tu je, Dapat la pink release kan minda and tenaga yang perlu pink pakai untuk hari isnin ni.

Melepak tu bukan masa pink lg. Dulu waktu study boley la. nak enjoy sana sini sampai matahari da terbenam and nak timbul balik pon no hal la. But now? da takde kot perasaan lepak melepak enjoy2 ni. Now fokus on life je. Mean keje. Nak cari duit,nanty da ade duit sendiri nak watpe pun takde sape leh halang sebab?? Helooo! duit titik peluh sendiri sape berhak melarang. haha

So kat umah ni pink nak share la port terbaeeekkk pink salu melepak sampai lebam. Nak tau di mana?? haha

My cribs!

1st place opkos la kat bilik ni! Ni faveret port la. Kalau suruh pink duk dalam ni tak kuar2 pun tak kesah but ade syarat la. Mesty harus dan wajib lappy kesayangan kene ade ngan pink 24hours la. Kan kan kan? Baru la tak terasa keboringan tu. Pelik tak? Tak kesah duk terkurung dalam bilik. Haha. Mula2 dulu yup boring. But bila da hari2 kita lalui benda yg sama so tahap keboringan tu pon da tak terasa pun. Orang kata da lali. ;)

Ruang Tamu

Haaa.. Ni jatuh 2nd place! Baring and online kat kerusi panjang tu pon ok la. Tapi agak2 da sakit badan pindah port lain. ;) Tapi situ pink salu lepak waktu pagi jela,before ni kan tak keje. So after mummy gi keje pink lepak la situ.

Mini garden

Last sekali kat taman ni la pink suka habiskan masa waktu petang. Sambil on9 sementara tunggu mummy balik keje kite makan biskut ke,coklat ke,pisang goreng ke. Kan layaaaann! hihi. Tapi kalau nak senja ade nyamuk la,biase la banyak pokok2 kan. huhu. So sebelum senja memang kene masuk umah. My mummy said 'Da2 nak kunci pintu da' haha, maksudnya NO lepak2 kat sini. Hihi

Tu jela yang pink nak share about port terbaeeekk pink suka habiskan masa ;p

P/s : Nak layan KOREAN drama la..

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Friday, October 14, 2011

Tak Boleh !

Lawak pilihan yang mencuit hati pink hari ini :

kasim : weh wan, aku nk pnjm laptop ko leh x..,
wan : pakai aa.. nuh ade atas meja
kasim : wan, ape pswod laptop ko neh?,
wan : tak boleh
kasim : cpat la woi..bgtau aa paswod laptop nie..
wan : aku kta tak boleh, tak boleh la..
kasim : kdkot siot ko neh..
wan : eh kasim, ko nk g mn? td kata na pjm laptop??
kasim : dh ko xbg paswod cmne aku na pakai..(jeling)
wan : laa...kan aku da kata...TAK BOLEH.. tu la paswodnye lahabau !

P/s : hentam sajalah.....

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Thursday, October 13, 2011

Segalanya baru...

Hai korunk.. Pink baru je sampai umah nie.. Letih sesangat... Balik2 je terus lompat ats katil.. Da tak tahan bebeno penatnya.. Tu la org kata bila lama da tak keje,sekali keje tu yg naik lenguh sendi2 ni..Kesian pink kan?haha.. Mintak simpati jap..;p

Hari ni nothing much pun nak kongsi.. Tempat keje baru biase la environment mesti baru... Tapi pape pun tempat keje lama pink gak terbaeeekk! Cuma mungkin ni 1st day kan.. So nak kata best tu pun tak sgt.. Yela,pink pun lom kenal semua kat situ.. Lom jumpa klik.. Membe pink sorg ni dia unit lain... Dia duk dalam bilik kebal.. Kebal ke??? haha.. Entah da nama bilik memang macam tu.. 

Sok as usual bangun pagi gi koje lagi... So maybe petang macamni baru online.. So uols semua take care k.. Selamat berblogging.. :)

P/s : nak tdo jap..letih sesangat!

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Wednesday, October 12, 2011

Perasan tak sudah

Korunk korunk!!

( amik masa sat untuk berkasih syg ngan korunk. haha. Jap eh baju nanty kite sambung gosok balik )

Nak habaq sikit ni. Bersempena pink da dapat keje, korunk jangan la rindu2 kat kite atau belog kite ni. hehe. Yela mana la tau kite da tak rajin hupdate 24hours an. Almaklum la da keje sok. Nak2 baru start keje,mesti kene fokus kan?? Mungkin sehari sekali atau 2 je pink pat online. 

But dont worry, pink akan try cari masa gak untuk intai2 belog korunk lebih2 lagi yg pink syg. Sapekah bloggers yg pink syg tu??? haaa... Tanda tanye kan? Takde la!mesti semua pink syg. Sama rata ok!! ;p

Pink akan cari2 masa gak terjah belog2 korunk. Insyaallah. Kalau diizinkan. So cheers dari Pinkyliscious! ;)

Wah!! amacam ade style tak kalo gosok macam tu??hahaha

P/s : Nak sambung gosok baju balik then tido kot.

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Penantian bukan sia-sia

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ni pink nak share 1 berita yang sangat2 menggembirakan hati pink. Mana taknya, Pink da hampir putus asa kot menanti dan terus menanti bagaikan menanti daun yang takkan gugur. hehe,cehwah! Bermadah pujangga kawe petang2 yang indah ni. ;p

Da stop merepek! Actually ape yang pink nak share adelah............. Pink da dapat keje uols! Keje yang pink tunggu hampir 3minggu gak la rasanya. Da nak berkepam pun ada. Kan pink ade tulis entry pasal klik sini sebelum ni. 

Now penantian pink tak sia2. Mula2 memang pink da tawar hati and putus asa. Tapi bila pikir2 balik mungkin belom tiba rezeki pink. So takpe la,sabar jela walaupun frust menonggeng gak la sebenonya. hehe. Malu kite taw! Alhamdulillah sesangat. 


P/s : Jangan sesekali mudah putus asa bila mana sesuatu yg kita inginkan tak tercapai. Mungkin dilain masa pe yg kita ingini akan kita miliki. InsyaAllah dengan izinnya.

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Tuesday, October 11, 2011

Desperate or Gila Harta

Unknown Boy Chat's With Unknown Girl ... See The Conversation .



Boy : Hi


Girl : No Reply


Boy : Are U There ?


Girl : Again No Reply


Boy : Hello I'm Rich


Girl : Instantly Replies Oh Sorry I Was Busy ... How Are You ... What Do You Do ... What's Your Age ?Be My BF


Boy : Ah Hello My Name Is RICH


Girl : Bye ..... :P

P/s : share lawak dari FB.. Bak kata pepatah senda gurau memulakan hari yg ceria ;)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Untung la kene tinggal

Hehe.. Ni lg 1 pink nak share.. nak kata sedih tu idak la.. Nak kata lawak pun ntah la.. Cuma suke ngan situation cite ni.. Tak caya?? Pi baca ni... :



Pic contoh jew.. amik kat google..;p

bf : syg... npe syg ni seksi sgt... tudung pon xpkai... bju pon muat2 bdn jer...

gf : ala abg.. xkan abg xske syg seksi kot... sume ni utk abg la...kan cantik ni..

bf : tp xkan klau lpas kwen pon syg nk pkai camni gak... abg mngaku, dlu mmg abg ske syg sbb syg pndai brgaya, seksi.. sume kwn2 cmburu sbb abg dpt syg... tp skrg abg xmola syg xttup aurat... abg nk istri yg mnjaga maruahnya


Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Monday, October 10, 2011

akibat EGO terlampau

Korang baca la ni..Pink dapat from fb... Sedih..So pink share la untuk korang gak!


masa tak bersefahaman . . sape yg akan jd mangsa nye. . . ?

GF : b . .syg minta maaf pasal... semalam,syg xde niat nk wat b... marah . tpi syg tencen syg . .pale syg sakit sgt (dalam mesej)

BF : masih berdiam diri .. x nk blas.. .biar la die merajuk berminggu. . .

GF: call bf die banyak kali . .tpi x berjawab . . sampai tertidor2 die call pakwe die . .

BF : still kuat kan ego dalam diri die . .die diam sampai berhari2 . .

GF : (send mesej) ''b . syg nk minta tolong ni .. kat rumah xde sape.. . tolong bwk kan syg clinic. . syg demam ni . plz reply my text. saya perlu kan awak :'(

BF : sikit pon bf die tak perdulik kan. . die anggap gf die hanya minta simpati. . nk ngade2 . .

GF : gf tunggu tpi xde respon ape2 .. die nekad nk g clinic sendiri. . panas badan die dah sampai tahap terok sgt . . . masa gf nk lintas..moto lalu dan Lnggar si gf ni. . tersungkur die jatuh. . . tpi. .tuhan lagi syg kan die . .gf hembos kan napas terakhir nye die hospital. .

si bf dapat call dari ayah gf die .. . kelam kabut bf pecut kerete nye pergi ke hospital. .tpi sudah terlambat. . dalam masa yg same. .bru bf sedar. . sebelum gf kuar pergi ke clinic. . gf ade antar mesej kat bf die. .tpi bf die x bukak pon mesej tuh . ''b .maaf kan la law syg ganggu b. ..syg pergi clinic sorang2 kay . .dekat je kat belakang ni. . syg minta maaf law syg banyak wat salah kat b . . satu b kene thu. . syg tetap syg b sampai bila2 . .i love you syg :) " . . terduduk si bf bila bace mesej uh . .kini hanya penyesalan yg ada dalam diri. . .

#moral dalam story ni. . . pada pasangan. . x kire .. boy ke. . gurl ke. . . ego uh jgn terlampau sgt. . ini ada lah kisah benar. . jd kan la sebagai pengajaran ..



P/s : Mood sangat bosan skunk ni..
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Sunday, October 9, 2011

Kulit Rosak.. For ladies!!

Hari ni pink nak kongsi sikit ngan readers expecially yg ladies2 la kan tentang cosmetic care.. Sumtimes kita ni tau guna je but tak tau or tak pernah nak amik tau pun pasal langkah2 penjagaan barang make-up kita.. Then tanpa kita sedar yang kita dok tenyeh kat muka hari2 tu sebenarnya da tak elok.. Tu yang kulit dok rosak tu...Yela bakteria dok enjoy kat dalam make-up kita.. Pas tu kita lak sedap2 dok tenyeh2 kat muka.. Haaa memang sarang jerawat la gamaknya..huhu..(macam kulit aku)..Tensen btol lately jerawat bukan main happy bertenggek kat muka pink!

Jerawat!!! Musuh perempuan!!

So ni pink sharekan sikit tips untuk mereka2 yang comel2,cantik2 dan ayu2 :

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

Scroll Box.. Cara2nya?

Ok,sebelom pink teruskan ngan tuto ni sorry sesangat cz seriusly pink bagitau memang pink tak pandai bab tutorial ni.. Yang edit kan blog pink pun my akak ipar..But memandangkan ade orang request walaupun sorg je, pink sedaya upaya memerah otak and keringat la eh untuk try siapkan tutorial yg tak seberapa ni.. Hope korang paham la... Cz pink pn kire baru lg dalam dunia maya ni..


Cara nak buat SCROLL BOX macam contoh kat bawah ni...



1) Dashboard - Design - Add a gadget - HTML / Javascript

2) Paste kan kod ni :


<div style="width:230px;height:100px;overflow:auto; ">
Widget or Anything yang korang nak bubuh </div>

width = Lebar ikot suka korang
height = Tinggi yang korang nak

3) Klik save!! Done... ;)

P/s : Pestime buat tuto ni..If masih tak paham or tak jadi ke,korang try search mereka2 yg lagi jauh berpengalaman dalam bab2 ni.. ok?? :)
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious