Instagram

Sunday, October 9, 2011

Kulit Rosak.. For ladies!!

Hari ni pink nak kongsi sikit ngan readers expecially yg ladies2 la kan tentang cosmetic care.. Sumtimes kita ni tau guna je but tak tau or tak pernah nak amik tau pun pasal langkah2 penjagaan barang make-up kita.. Then tanpa kita sedar yang kita dok tenyeh kat muka hari2 tu sebenarnya da tak elok.. Tu yang kulit dok rosak tu...Yela bakteria dok enjoy kat dalam make-up kita.. Pas tu kita lak sedap2 dok tenyeh2 kat muka.. Haaa memang sarang jerawat la gamaknya..huhu..(macam kulit aku)..Tensen btol lately jerawat bukan main happy bertenggek kat muka pink!

Jerawat!!! Musuh perempuan!!

So ni pink sharekan sikit tips untuk mereka2 yang comel2,cantik2 dan ayu2 :


  • Alwez bersihkan selepas menggunakannya untuk mencegah dari tercemar...
  • Pastikan debu yang berlebihan pada compact powder dan eyeshadow dilap dengan tisu bagi mengekalkan kebersihannya..
  • Clean up spills from the mouth of liquid foundation bottle with wet wipes..
  • Clean anything that may have fallen into lip balm or cream with a cotton buds..
  • Most important thing, bekas mekap harus dibersihkan juga..

  • Simpan cotton pads dan cotton buds di tempat yang bersih dan kering..
  • Pastikan make-up brushes juga dibasuh dengan kerap and air-dried properly untuk mencegah pembiakan bakteria..
  • Elakkan menyentuh make-up dengan jari yang terdedah expecially cream..Gunakan cotton buds before diletakkan di jari atau span.. 
  • Simpan make-up di tempat yang dingin dan kering serta jauh dari pancaran matahari..
Bestnya la kalo kulit macam ni...

P/s : Suke sangat tengok2 tips yang berguna lag2 bagi kaum perempuan macam kite2 ni... ;)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

12 sedang makan angin:

aiman fanboy k-pop said...

jerawat jugak musuh llki......heeheehee.....

Pendamba Mawar said...

owh cream xley guna jari erk..ades..silap la ni..ok2...lepas ni akan guna cutton bud...nice tips..



ops..saya lelaki..hehe...takpe2 untuk bakal wife sy sy kena tahu gak kan

pinky_liscious said...

@Pendamba Mawarbetol2x..tak semestinya lelaki tak perlu tau bab penjagaan kulit..cuma selalunya perempuan yg overexited ngan kulit..hehehe

pinky_liscious said...

@aiman fanboy k-pophehehe...yeke???

teha said...

siyes xsuke ble ade pimples !

pinky_liscious said...

@tehame too!!

Deeyaudeen Sabri said...

tetibe terase nk ikut .. :P lalalalala

pinky_liscious said...

@Deeyaudeen Sabriheheh..sila2...jgn segan2.. ;p

Rosalia said...

nice info :) thanks

pinky_liscious said...

@Rosaliaur welcome..;)

Nava Krishnan said...

great tip and I have to agree with you on important it is to take care of our skin.

u.m.i.e said...

jerawat musuh ketat saya ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious