Instagram

Sunday, October 16, 2011

Terapi mujarab?

Ubat yang paling mujarab untuk menghilangkan kesedihan sendiri adalah dengan menghilangkan kesedihan orang lain

Sape nak tolong hilangkan kesedihan pink?? Cepat! hehe. No la juz kiddin'! Actually pink dapat kata2 ni from sum1 la kan. Pink suka ayat dia. Ade makne disebalik kata2 beliau. Banyak kata2 beliau yg pink admire sangat!  Bermotif and ade unsur2 kesedaran sikit. walupun tak banyak atleast ade tersentuh di hati gak kan?

Ok.. Berbalik pada ayat tu.. Ape pendapat korang.. Actually bila dipikir2kan balik ade betolnya.. Sebab bila kite sedih tapi kite buat org lain happy kite pun akan turut happy.. Yup mungkin ianya hanya sementara atleast hati kita terhibur juga kan?

Bukan tu je. Bila ade org lain yg bersedih nak2 lg org tu rapat ngan kite. Automatically kite akan lupa ngan kesedihan kita semata2 nak membuatkan dia lupa ngan kesedihan dia. Tu la teman, atleast kite dapat meluahkan ape yg kite rasa kat hati. Kan sedikit sebanyak da terkurang gak la serabut kat kepala tu kan?

And bagi pink, kesedihan tu sebenarnya adelah terapi untuk emosi kita. sedih tu bukan la suatu yg teruk sangat. dengan bersedih tu la mengajar diri kita untuk menjadi insan yg lebih kuat. Renung balik kenapa semuanya berlaku and ape yg membuatkan kita bersedih. Semua yg berlaku mesti bersebab. Motivate kan diri tak semua benda yang kita nak akan selalu dimakbulkan melainkan dengan kehendaknya. :)

P/s : terapi untuk diri sendiri ni.

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

7 sedang makan angin:

Pendamba Mawar said...

sebab tu sy selalu pesan kalau bersedih senyum la, sebab senyuman anda mungkin akan menggembirakan hati orang lain

msredcheesecake said...

sedih boleh mengajar kita mengubati luka... ajar kita bersabar, mematangkan kita.... take it positively...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

betul tu.bila kita dgr kesedihan org lain,kita akn rasa kita ni lebih kuat dan tabah berbanding org tu...

aReLaN said...

try bce buku 'la tahzan' (jangan bersedih). byk bnda leh blaja dlm dia tp buku tu pnuh penulisan jela.bce pelan2,sikit demi sikit.papepon,mmg ngan menghilangkan kesedihan org,kdg2 kte akn lupa akn kesedihan dri sndri.so,dun forget to smile cuz ur smile might meant the world to others.

Rosalia said...

meh sy tolong :) hihih

JaLi AshBurn said...

La Tahzan ya Pinky, . . . Sadness is the beginning of the Hapiness which would come later, . . . right ? :)

Anonymous said...

Some instructive piece!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious