Instagram

Saturday, October 8, 2011

Bihun Goreng Pemalas

Monink.. Macam mana hari ni? Ade ok ka?? Pink sedikit demam.. Malam td seram sejuk seram sejuk jew badan ni.. huhu..Tak suke demam! Tapi takpe.. Kite even demam pun takleh nak manja2kan sangat badan ni.. Nanty bertambah2 lemak dia.. Kan kan kan..

Pink tak banyak nak kongsi la,just back to topic actually arini brekpes pink try masak bihun goreng..Hasilnya boley la... Takde la sedahsyat hotel 5star atau mamak stall.. wakaka.. Kire ok la...


As usual bahan2 yang pink guna :

- Bihun 1 bungkus (untuk 8-10org boleh la)..Rendam dulu bagi lembut..

- Bawang putih, Bawang Merah, Cili kering secukup rasa ( Bland sampai lumat ).. Macam pink suke pedas sooo lebihkan la cili kering tu...

- Sotong dan ayam dipotong2.. Ikot la nak beso ke kecik ke..

- Knor ayam, Garam, Lada hitam sedikit..

- Nak letak sayur pun boley,tapi pagi ni pink tak letak sayur sebab telupa daaa..hahaha

P/s : Pink memang tak letak kicap cz tak suka.. 

Cara2 memasak pinky style :

- Panaskan minyak dalam sesenduk.. Then masukkan bahan yang di blander td ( nak tau tgk ats la,tak larat nak taip balik ).. 

- Masukkan knor ayam, garam and sedikit lada hitam diikuti ayam..

- Agak2 da lembut ayam tu masuk plak sotong.. Last sekali baru bihun...

Then da siap!! Ape lg telan la....hehehe... memang tak menarik kan.. Tapi takpe la atleast nak gak meringankan tangan ni turun ke dapur...

P/s : Resepi ala2 budak nak grow up...paham2 jela tak menariknya hehe ;p

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

12 sedang makan angin:

anamizu said...

malas2 pon menyelerakan gak
tu..hehe :P




luv,
cik ana

fixifiq said...

nampak sedap! yum yum! ^_^

pinky_liscious said...

@anamizuahehe..mai2 jemput!

pinky_liscious said...

@fixifiqyeekee...hehe..mai la rasa... ;p

Tihara said...

kire rajin gak ni..tabikk springg

JUM JOIN GIVEAWAY KAMI JUM :)

Eera Shera said...

asalkan perot kenyang..air tangan sendiri pulak tu

pinky_liscious said...

@Eera Sheraagree!!

Nizam Ferrari said...

Bihun Goreng 2 x pemalas pon ..
Pink ni je pemalas ...Ahakkzzz ...

Pendamba Mawar said...

ala apasal bfast kita sama plak?hehee

pinky_liscious said...

@Nizam Ferrarihep!!hahaha...siap ko bob!!hahah

pinky_liscious said...

@Pendamba Mawaryeke........ade jodoh la tu..heheheh

Pendamba Mawar said...

hehe.. ye la..kekeeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious