Instagram

Sunday, October 9, 2011

Scroll Box.. Cara2nya?

Ok,sebelom pink teruskan ngan tuto ni sorry sesangat cz seriusly pink bagitau memang pink tak pandai bab tutorial ni.. Yang edit kan blog pink pun my akak ipar..But memandangkan ade orang request walaupun sorg je, pink sedaya upaya memerah otak and keringat la eh untuk try siapkan tutorial yg tak seberapa ni.. Hope korang paham la... Cz pink pn kire baru lg dalam dunia maya ni..


Cara nak buat SCROLL BOX macam contoh kat bawah ni...



1) Dashboard - Design - Add a gadget - HTML / Javascript

2) Paste kan kod ni :


<div style="width:230px;height:100px;overflow:auto; ">
Widget or Anything yang korang nak bubuh </div>

width = Lebar ikot suka korang
height = Tinggi yang korang nak

3) Klik save!! Done... ;)

P/s : Pestime buat tuto ni..If masih tak paham or tak jadi ke,korang try search mereka2 yg lagi jauh berpengalaman dalam bab2 ni.. ok?? :)
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

5 sedang makan angin:

Pendamba Mawar said...

waw..ada tutor la..kekeke

Nur Farah Hani said...

eh eh senang je?? ehehehe... :))

pinky_liscious said...

@Nur Farah Hanihehe..macam tu la yg pink cba paham ape yg akak ipar pink cakap...hehehe..yg susah tu scroll untuk rchieve babe...

Adylia Qarissa said...

makan angin kat sini :)

Anonymous said...

I fully agree completely..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious