Instagram

Friday, October 28, 2011

Daya tarikan lelaki?

Entry ni just suka2 je.. Takde kene mengena ngan sesape.. Just untuk tatapan dan bahan senyum sorang2. Tapi kalau readers nak join sekaki pon bulih je. :p

Ok guyz! nak tau tak actually ape yg membuatkan perempuan tu boleh tertarik kat korang?? Jangan ingat dengan muka hensem je da cukup penarik la? Salah kalau ade yang beranggapan begitu. So guyz if korang nak tau apa daya tarikan korang yang boleh buat kami perempuan2 ni menoleh 2 kali ialah :

  • Cool and santai : Perempuan kurang gemar terhadap lelaki yg jenis kelam kabut tak tentu pasal. Jangan la nak kelam kabut sangat. Relaks and cool je. Tapi jangan salah paham eh, cool and poyo adelah perkara berbeza. Poyo tu lebih kurang macam nak cover2 macho la. tunjuk bagus. Tu lagi 1 perkara yg perempuan kurang minat bila lelaki tunjuk perangai bagus diorang. Don't ever2 ok. 
  • Handle situation : Perempuan suka akan lelaki yang tahu mengawal situasi and bijak membuat keputusan tanpa mengharapkan bantuan org lain. Bukan sombong atau bongkak but confident level and keyakinan diri tu mesti tinggi. Baru la perempuan pun rasa yakin je nak rapat. Ni tak,ape2 pun sikit2 mesty nak tanye org lain. Sampai bila nak mengharapkan org lain?
  • Unpredictable and misteri  : Paling digemari la pink rasa, perempuan sememangnya suka kan kejutan. So guyz kene la pandai2 susun atur langkah agar tidak terbongkar la kejutan tu. baru la perempuan akan lebih menghargai.Jangan biarkan kami dapat menjangka tindakan korang yg konon2nya nak suprisekan but at last kantoi di tengah jalan. Tak best la kan.
  • Mission : Perempuan sangat suka lelaki yg ade hala tuju dalam hidup,biar tak semewah mana and tak setinggi mana jawatannya tapi semangat dan azam untuk maju kedepan tu ade sudah cukup buat perempuan lebih bersemangat untuk mengenali diri lelaki tu. Lelaki tanpa mission atau moto dalam hidup diorang?? Ape nak jadi? Macam mana nak jadi ketua keluarga kalau mission dalam hidup pun kabur lagi. Takde hala tuju. Tak tau ape nak buat? Takkan nak harapkan kami perempuan yg merancang lak,lagi la kaum lelaki tak gemar kan? Mana ade lelaki yg suka perempuan atur hidup. Diorang akan rasa rimas. So taknak kitorang atur bawak2 la muhasabah diri and pikir kehadapan ape yg nak dicari dalam hidup ini. jangan nak tunggu da tua baru nak pikir. Dari sekarang la suppose da tau ape yg diri sendiri nak dalam hidup.

  • Be urself : Tak perlu nak jadi sum1 else semata2 untuk menarik perhatian perempuan. Just jadi diri sendiri kan lebih baik. Percaya ngan kebolehan diri sendiri tu adelah lebih bagus dari try to be sum1 else but tak jadi pun.hehe

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

12 sedang makan angin:

Pendamba Mawar said...

agak2 PM ada tak daya penarik..:P

pinky_liscious said...

@Pendamba Mawarhehehe..Pm alwez la penarik kitorg... :p

aReLaN said...

me???hahah...tp cm sme ciri daya penarik tu ada je (perasan gler).heheh

pinky_liscious said...

@aReLaNhehhe...ade eh! ni yg nak pandang 1000x ni..hahaha

DOMU-KON said...

nak gak yang berduit... maksudnya..duit simpanan la..xd duk abes benda gadget je

Zulfahmi said...

Perempuan juga tertarik dengan lelaki yang beri perhatian yang lebih kepadanya

pinky_liscious said...

@Zulfahmibetol2..sape tak suka diberikan perhatian yg lebih kan...

PeRmAtA bIrU said...

hurm... lelaki kena pandai wat kejutan... sangat seronok kalau dapat kekasih yang penuh kejutan... tapi janganlah kejutan sampai leh longgar sendi lutut... huhuhu...
lelaki kena baca entri nih untuk lebih faham apa perempuan inginkan jangan dok jadi poyo jer...heheheh..kan???

pinky_liscious said...

@PeRmAtA bIrU ;) yes!

Hans said...

sokong entry nih

pinky_liscious said...

@Hansthnx buddy!!!

aReLaN said...

@pinky_liscious pndg berjuta2 kli pn tkpe.no hal.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious