Instagram

Saturday, November 19, 2011

Elak si buaya?

  • Permulaan detik perkenalan segalanya nampak indah dan manis. Perangai yg ditunjukkan pun baik2 je. Bak kata org2 tua 'pijak semut pun tak mati'. Cuba dah berbulan2, mau hilang segala yang manis2.
  • Berpewatakan menarik, kemas, wangi, dan bersih. Yang paling penting gaya tak ubah macam orang kaya, banyak duit. Yela nak ngorat mangsa. Kene la tunjuk usaha dulu. Sok lusa da dapat hati bukan jiwa raga je melayang, papa kedana kita di buatnya.
  • Mereka ni takkan pernah pegang pada janji and mereka la manusia yang paling susah nak patuh dengan masa. Sering kali lambat dan memberikan berjuta alasan.
  • Bila da KANTOI suka mencari alasan untuk menutup kesilapan. Yang paling best cari idea untuk menuding jari balik seolah2 kesilapan tu berpunca disebabkan kita pula. Sangat bijak dan berbisa.
  • Tak main la barang2 low class ni. Bagi mereka ni mesti la yg high class je. Barang nak yg branded je. Biase la tu nak bagi kita ni buta dengan sikap sebenar mereka.
  • Kenal baru seminggu da berani nak pegang2. Ewah! nak mencari spot sensitiviti ke. Saja nak menggoda mangsa la tu.
  • Bila keluar date, alwez tunjuk gaya macho je. Ada ketikanya akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kita, bertujuan untuk membuktikan keikhlasan dia yg dia takkan curang belakang kita. Padahal AKAL je tu.
  • Bila da dapat kepercayaan kita, duit kita yg diSAPU nya. Alasan yg direka alahai rasa tak terkata kesiannya. Kita pun bodoh termakan ngan cerita rekaan berepisodnya.
  • Basically mereka yg berperangai macam ni mesti memiliki rupa yang agak tampan atau sedap mata memandang. Tapi yg wajah macam rumah tak siap tu nak jd kasanova gak tak tau nak habaq lagu mana la kan. Henti2kan jela impian kasanova tu.
  • Sukar atau payah untuk menceritakan tentang latar belakangnya lagi2 perihal keluarganya. Yela takot tersilap langkah. Jauh sekali hendak membawa kita berjumpa kaum kerabatnya.
P/s : So agak2 terjumpa ciri2 macam ni, da boleh da tu angkat kaki berambus je dari mereka2 yang memiliki ciri2 buaya atau kasanova ni. ;p



Layan lagu ni takpe.. hahaha :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

5 sedang makan angin:

A.I.N.S.Y.A.H said...

buaya2 mcm ni nak kena ltak lam zoo.. ;D

*need ur help, click like, +1 on my latest entry bleh.. ;D
queeninthecastle.blogspot.com/2011/11/samsung-galaxy-note-please-come-to-mama.html

aReLaN said...

uish...bhye sang buaya tu.ngap org je tau.ish3

Nur Farah Hani said...

haha awak lelaki sekang ni memang da dilahirka dengan sikap buaya.. da jumpe banyak.. uhuuuuuu... geram nak sembelih.. heh.. :D

DOMU-KON said...

kito bako je..bako je..buayo nie..

cik ika said...

menci lorh buaya2 drt ni..uh bwu seminggu,ni yg bwu jpe tos pegang2 kwn ika pe kes...hanginnnn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious