Instagram

Sunday, November 6, 2011

How u treat me?

Scary tak bunyinye? haha. Actually sikap dan perilaku sesorang tu bersangkut paut ngan emosi gak. Selalunya attitude manusia ni didorong oleh perkara yg berlaku disekelilingnya. Orang lain dianggap seperti mirror untuk menunjukkan perilakunya. Pernah dengar kan kata2 ni :
' Treat Me Good and I'll Treat you Better, Treat Me Bad and I'll Treat You Worse '
But tak semua org ade attitude yang buruk dalam diri untuk mengekspresikan ape yg dirasai. Mereka jenis ni selalunya lebih suka mendiamkan diri and menjauhkan diri dari orang2 atau perkara2 yang mungkin boleh menyebabkan mereka disakiti tak kira la dari segi ape pun. But normally manusia tak lepas dari perasaan marah, benci, dendam, sakit hati, iri hati, cemburu, sedih dan macam2 lg.So jangan sekali2 menyangka :

' Just because I laugh a lot, doesn't mean my life is easy. Just because I have a smile on my face every day, doesn't mean that somethings not bothering me '

Conclusionnya :
  • Don't ever tell that they need to change attitude if u give them a shit. 
  • Dont expect people to give u respect if u dont know how to respect others.
  • Stop dreaming if they will treat the way u want if u won't do the same for them.
P/s : For myself!

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

6 sedang makan angin:

Nur Farah Hani said...

it same like whut u give u get back.. if u treat me nicelyly then i will be super duper nicely n if u treat me badly .. then you are died.. haha.. :D

pinky_liscious said...

@Nur Farah Haniyes hunny!!! u get it rite... ;)

DOMU-KON said...

but how bad u treat me..i'll treat u nicely..cuz i believe in Him(Allah) .. He doesn't create something for nothing...Peace no war

pinky_liscious said...

@DOMU-KONhehe.. :)

DzuLagiL said...

buat baik berpada-pada
buat jahat jangan sekali...

tp,
ironinya....
kalau buat baik kena pijak plak...
kalau buat jahat hilang member...
sabar jer ar....
coz, everyday kita akan jumpa mcm-mcm perangai manusia sekeliling kita nie..

pinky_liscious said...

@DzuLagiLsokong!! tu la..nak wat baik pun susah wat jahat lg la susah!! huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious