Instagram

Friday, December 30, 2011

Menjadi pilihan hati??

Hari ni ade feeling sikit nak menulis tentang lelaki. Apekah yang aku cuba sampaikan? Da tentu2 la lelaki yg boleh menambat hati aku. Mean sifat2 atau ciri2 lelaki yang bisa mencairkan hati aku yg lembut ni. Ececeh! haha

Bagi aku rupa paras bukan la tak penting. Penting la gak tapi tak perlu la nak yang perfect and hensem bagai! Cukup la sekadar sedap mata aku yg memandang. Mata org lain lantak pi la. Yang penting cara aku menhargai diri dia. Sebab bagi aku kalau rupa paras tu perfect tapi perangai and hati sangat buruk pun tak guna gak. Last2 sape yg makan hati berulam jantung?? Aku dan diriku gak.. org lain dok senyum je..

Ok back to topic! Nak tau tak apa ciri2 lelaki yg aku suke? Jeng jeng jeng...... (suspen sikit)

  • sangat menghormati diri dan keluarga aku
  • menghargai aku seadanya tanpa mempersoalkan masa silam aku
  • menjadi pelindung aku 
  • ada bersama di saat susah,senang,happy dan sedih
  • Tidak meninggalkan aku disaat aku jatuh atau dalam kerunsingan
  • yang boleh memberi semangat dan dorongan serta perhatian pada aku
  • tidak merungut jika aku meminta pertolongan
  • tidak menganggap aku seperti bebanan
  • mengajar dan membimbing aku ke arah yg lebih baik tak kira dari segi ape pun
  • pandai mengambil hati aku
  • buat suprise untuk aku even yg simple2 sebab aku sangat suke kan kejutan
  • belajar dan memahami ape yg aku suka dan tak
  • pandai wat aku tersenyum
  • yang pernah menitiskan airmata dia hanye sebab aku
Cukup la ciri2 di atas ni, dats mean dia la yg boleh aku banggakan untuk bersama dengan aku. Tapi ade ke yg jenis macam ni? Tak tau la. Kalau ade alhamdulillah,kalau takde its ok lebih baik single2 dr trouble. hehe

P/s : Berangan nak dapat mr.right.. :p


Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

7 sedang makan angin:

Ca Cik Duyung said...

bila seseorang lelaki mencintai kita sepenuh hati,insyAllah automatik dia akn jd mcm ciri2 diatas.. :)

pinky_liscious said...

@Ca Cik Duyungyup..dats rite..hehe..hanye perepmpuan yg memahami kan...

aReLaN said...

hahahah...biar tak cantik atau hensem,jnji sejuk mata memandang.tp kdg2 wlu mcm mne ciri kte nak,ble hati dah jatuh cinta,xksh pn ciri tu ada ke tak.yg pntg saling mencintai kn. :p

pinky_liscious said...

@aReLaNyup!! dats true mr.arelan.. :)

sulistiani said...

wahh~~~ kalau dah smua ada cam nie ,, dah bahagia aku gan dia .. hahahaha

pinky_liscious said...

@sulistianiyup mmg bhagia kalo smua ciri ade. Hehe.

Shuk_ArChie said...

"Permata" yang dicari tu memang ada... tapi dah nama pon "permata"... memang susah untuk ditemui di tempat awam... hehehe InsyaAllah klu nasib bek jumpa le kan? klu ada jodoh dgn lelaki mcm tu x kan ke mana... (^^,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious