Instagram

Friday, August 19, 2011

Kpop.. So wut??

Salam...

Sebelom nak mulakan ape2 kene  bagi salam dulu ye dak...? Mana la tau tetiba kene hambur ke tak pasai2 ja... Haha, btw tak sangka la ramai yg MINAT ngan TAK MINAT Kpop nie.. And tak lupa ramai gak yang bagi komen tentang copycat artis KPOP kesayangan diorang.. 

Ok la.. Pinky punya entri nie takde nak ditujukan or khas untuk sesape.. Its only dari sudut pinky je la taw.. People nak terima ok la,kalau tak terima pun takpe sebab biasa la masing2 ada opinion tersendiri rite???

Read more............................
' Jangan marah pulak ngan entri pink ni eh.. Ni pandangan sahaja ;) '

So bagi pinky budaya copycat nie memang la tak bagus.. Pink pun memang setuju sangat kalau dikatakan tak bagus.. Yela ibarat cetak rompak kan.. Ade ke yang suka??? Yeah kalau bercakap pasal 'cd' tu memang la.. Tp kalau berkaitan isu lain, mesti tak suka kan budaya copy and paste nie... Ok..

Tapi pink tak nak salahkan or judge mereka mereka dan mereka yang orang LABELkan  sebagai copycat nie.. Sebab??Mungkin disebabkan minat yang terlalu mendalam membuatkan diorang 'copycat' apa yang diorang nampak.. Means style,dance etc.... Cara perwatakan.. diorang jadikan artis tu sebagai ICON diorang..haha, mungkin kalau dilihat dari sudut negative yeah memang sangat scary la 'malay = kpop wanna be' .. Tapi cuba kalau dipandang dari sudut positive diorang tak de la teruk mana plus diorang berani menonjolkan diri diorang dengan aksi2 copycat tu... 

Kalau korang berani ke?? Kalau pink.... Mintak simpang la... Tak berani kang tak pasal2 kene baling telur... Sape nak jawab???

Pinky Pinky dan Pinky la yang jawab!! haha.. Berani buat berani tanggung la kan....

Berbalik pasal isu "COPY and PASTE" ni... Kenapa mesty nak serang kpop jew... Ade je orang malaysia nie tiru artis selain Kpop.. Konon2 rocker malaya la.. Faizal Tahir la..KRU la.. Tu pun dikira copycat gak kan....? But nape takde pun nak hentam kaw2.. haha.. Oooo mungkin sebab 1 Malaysia... So takkan nak kutuk.. Macam tu ke?? Tapi bunyi macam tak adil lak kan....?

Entah la.. Pendapat orang lain2 kan.. Tapi bagi pink,tak kesah la orang nak cakap kpop tu macam mana pun... Sebab pink memang minat MUZIK kpop ... Lagi sekali eh pink clearkan MUZIK kpop... Sebab muzik diorang best plus ngan tarian yg superb.. Artis malaysia boleh ke?? Kalau boleh pun kang di cop copycat lagi... So yang adoooo jela... Tak kuasa akak okayyyy nak join mana2 pihak... hehe
T ara.. Comel2 sangat!! suke!!

Muzik tu kan universal.. Tapi bagi pink WORLD ... So masing2 terpulang nak mendalami muzik tu macam mana.. Kalau da style diorang copy paste.. Biak pi la depa.. Asalkan depa happy tak ganggu KEAMANAN Malaysia ni suda... Beruntung hidup kat negara yang takde peperangan kan.... So no war!!! PEACE.. ;)

MBLAQ !!!!!! love it...

P/s = eh lupa plak.. DRAMA korea pun saya minat!! hehe.. 

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

9 sedang makan angin:

Kian Fai said...

Aku Minat Super Junior dan SNSD sahaje :X

pinky_liscious said...

@Kian Faioo really...diorg pun superb kan..tp pinky tetap MBLAQ!! ;)

Nur Farah Hani said...

haha.. fara kalo best semuanya layan tak kesah la copy ke tak./. tapi bile nak mengcopy tapi yang jadi aderlah hampeh itu y tak best..kan kan.. :D

pinky_liscious said...

@Nur Farah Hanihaha..yeay!!pink sokong!! watpe nak kutuk2.... hehehe

Apple Zara said...

Minat semuaaaaaaa. hehe :D

pinky_liscious said...

@Apple Zarahehe... minatsemua?? MBLAQ jangan tau.... :p

gyiem said...

yeaahh..really agree dgn miss pink...kpop 4 eva..<3<3

pinky_liscious said...

@gyiemhehe...btol!!! sebab muzik diorg best...

Brother_Sister said...

hi! u have a very cute blog. just blogwalking. my brother and i have a debate on what is the better music genre. i love kpop. he hates it. he prefers jrock. so we put up a blog to settle our debate. you may like to visit it... ^.^ it's jrockvskpop.blogspot.com pls vote for KPOP! much much luv, littlesister.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious