Instagram

Monday, August 8, 2011

Kurang PAHALA...hanya kerana??

Afternoon to every1 yang baca blog i nie.. Tak kesah la sesape pun.. Semua dialu2kan dengan segala hormatnya.. Cuma takde RED CARPET je.. hehehe ;)

Wah nak red carpet bagai... OVER sudaaa....

OK! Tajuk entry kali ni ada kaitan gak la ngan pahala puasa... lebey kurang bau2 bacang la... OOps! gurau jew...woot2! INTRO : Bulan puasa kan bulan yang mulia.. So kita kena la sentiasa penuhkan serta bekalkan diri kita ngan amalan2 yang elok2 je... Hindarkan diri dari perkara2 yang boleh wat pahala hilang sikit demi sikit...

Bayangkan.... sikit2 hilang??? apa tinggal???

Tinggal HABUK la... hahaha

Nak ke?? Da penat2 berhempas pulas tahan lapa dahaga 1 hari tapi pahala???

hehe.. Memang la pahala semua kerja ALLAH,tapi kita sebagai hamba dia kena la sentiasa persiapkan diri btol tak???

Actually nak tekankan 1 sebab je utk entry ni... Nak tau tak??????

MENGUMPAT.. MEMFITNAH.. BERCAKAP2 KOSONG.. etc!!

Senang cite berGOSSIP!!! hahahaha

I'm sure ramai sangat yg suke buat benda nie kan....???

'TALK TALK and TALK like no days for tomorrow... wah gittuew!'


Jangan nak tipu la.. Tuhan memerhati.. hehe

Actually aku cakap macamni sebab aku pun suka sangat dok GOSSIP sana sini..Lagi2 bila da lepak reramai.. Normal la kan.. Memang ada je bahan nak di story.. Kalau bahan tu berpaedah takpe la gak.. Ni tak, Semuanya jenis tambahkan dosa je....Asal lak???


YOLAAAA..... Da ngumpat hal2 orang... Bukan DOSA ke tu????

Da la ngumpat,tak cukup ngan tu gelakkan plak.... ish2!

Aku agama memang la tak bape pandai sangat.. But sikit2 boleh la.. Sekadar untuk mengingatkan sesama sendiri terutama sekali diri AKU sendiri la!!! Yang selalu lalai dan alpa nie... NAUZUBILLAH... huk2

Apa salahnya sekali sekala takyah bergossip sana sini.. Takyah menjaja cerita sana sini.. Sebulan pun jadi la.. Atleast hormati bulan RAMADHAN..

Susah ke nak wat?? Setahun berbanding sebulan?? rugi ke kalau tak buat??

Pikir la yang terbaik ok... Aku bukan apa, kadang2 tengok orang da bajet2 bagus,baik macam ustaz dan ustazah pilihan da,tapi dok ngumpat sana sini plus cakap gebang tentang diri sendiri... Orang kata ape????

' Masuk bakul angkat sendiri '

Sangat tak molek.. Muka da comey2 belaka tapi aduiiiii....

KALAH ustazah2 yg diiktiraf kat Malaysia nie kot.. hahahaha... IMAM MUDA pun kalah baiiii!

So aku nak ajak la jom la kite sesama stop...................................


Jom la.. Jom la... Benda baik ni kot.... Takkan nak tunggu jom la gi meronggeng baru nak i FOLLOW u....hahahahaha.. APE PUN TAK BOLEY!

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

7 sedang makan angin:

amry said...

ngumpat-ngumpat macam la diri tu sudah cukup bagus.....adehh

adibdaddy said...

Alhamdulillah

pinky_liscious said...

amri=sebab tu la muhasabah diri..;)

adib= hehe ;)

Small Kucing said...

Thanks for the nang :)

pinky_liscious said...

ur welcome..;)

Apple Zara said...

gosip-gosip.
psss, minah tu kan... psttt psstttt tu la pasal psstttt.

Ehhhh, DOSA haaaaaaa ! haha ;p

pinky_liscious said...

apple zara = hep!! nak kene rotan ni eh..namo2.. sy takmo dengar..hahahahahhahahahahaha.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious