Instagram

Wednesday, August 3, 2011

Oh LELAKI.. hebat??

Baru2 ni aku ajukan soalan kat 1 page ni.. Feed back yg aku dapat tu ok la.. So nak tau ke ape yg aku utarakan..? hehe

Sebelum tu nak tanya ada tak yang dah pernah mengalami situasi frust, hilang semangat, anti-social dalam idup?? confirm semua manusia pasti pernah and akan melalui detik sebegini... dat's human! takkan pernah dapat lari dari 3 things tu..

ok!! let's go thru with this ok guys.... :)

1) frust
2) hilang semangat / keyakinan diri
3) anti-social

Why aku cakap macamni?? Ape kene mengena ngan entry nie.. Mesti macam2 andaian dlm pikiran korang kan..!

Ok, tu la antara point2 yg aku dapat from my question.. Dat's why i'm here now to get sumthing atau lebih kepada berkongsi pendapat maybe... Expecially from gurlz la.. Coz aku pun gurl kan.. Bukan apa, bagi aku gurl je yg akan paham gurl..

- MY QUESTION -
Percaya tak lelaki ni banyak menyumbang perubahan dari segi emosi,tingkah laku and macam2 lagi terhadap diri perempuan..? apa pandangan korang?
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Korang sokong tak?? Susah nak cari lelaki yang boleh memahami kita even as a fren.. But tak dinafikan gurl lebih suka berkawan ngan laki and sebaliknya...

SEBAB apa pulak??

From feed back yg aku dapat + pandangan aku, aku ringkaskan lebey kurang jela ni k..

Point yg aku dapat gurl suka berkawan ngan laki coz diorang jenis yang TAK sensitif, tak de nak sentap, tak de nak masam2 muka, and the most important is diorang bukan jenis talam muka.. SELAMBA deeerrkkk diorang je.. senang cite sempoiii la... Nak lepak ke nak story ape ke semua takde hal.. tu di antara sebab2nya la, kalau nak huraikan tak bape nak rajin!hehe..Tapi orang selalu salah anggap ngan perkara2 macamni.. suka wat tafsiran dan andaian ngan apa yg diorang nampak.. Tu la perangai segelintir yg suke judge & kutuk tak tentu pasal without periksa.. But yes ade benarnya cakap2 diorang yg kita still tak leh pecaya boy 100%.. boy is boy... So still kene jaga batas nak2 lagi kita gurl... Tak nafikan apa yg diorang cakap tu betol gak but yang jadi tak puas hati kadang2 bila tengok orang sesuka hati nak gelar2 sum1 ngan nama2 yang tak patut... DETAIL kat bawah ni...


FREE2 kene chop :
  • tak bermoral
  • takde akhlak yg baik
  • di chop murah, cikaro etc............
Tu baru cikit tu.. I'm sure macam2 gelaran lagi wujud..

Hello..! Tak semuanya macam tu ok.. Kan tak elok gelar2 macam tu.. Tp mulut orang sape leh tutup betol tak?? So lantak pi la depa nak dok mengata ka,menjaja cita ka... DOSA meka..... Kita senyuuuum jela.....

So bila da kawan rapat tu, sikit perasaan mesti ada punya la.. Melainkan orang tu tak straight! hehe.. Tapi yg jadi tak best sebab laki ni pun berbisa.. ehh! jangan ingat perempuan je berbisa... Nape?

  • perempuan frust sebab sape??? laki kan...
  • perempuan sanggup wat ape utk sape?? laki gak..
  • perempuan rosak pun sebab sape?? bf aka laki gak...
  • perempuan jadi liar sebab?? laki....
Senang cite lelaki ni memainkan pengaruh besar terhadap gurl tanpa kita sedar.. Yela da sayang kan... Ape pun tak ingat..

Betapa hebat tak hebat lelaki ni... Diorang la kawan at the same time diorang ni lawan actually.. ibarat API!! Dia menerangi and dia gak la yg menggelapkn idup.. Yang menjadi mangsa gurl la sebab da terbakar dek api lelaki.. Da nama pun perempuan ape lagi nak buat kalau tak menangis meroyan sebab sape???

LELAKI...LELAKI.... kau kekuatan kau kelemahan ku!!

Tapi apa yang diorang buat hanya la menggunakan kelemahan kita.. Yang perempuan pulak bila da jadi macamni mesti la....................................

FRUST ---> HILANG SEMANGAT/KEYAKINAN ---> ANTI-social

Disebabkan pengalaman macam tu kadang2 boleh2 merubah sikap sesorang kan?? Exmple... dulu suka mengilai2 tergolak2 tak hengat dunia but then jadi sum1 yg pendiam, murung etc.... And waktu ni mula la kwn2 perempuan mainkan peranan utk kita build up balik semangat yg da hilang tu.. Betol kawan sedikit sebanyak membantu tapi pokok pangkal sebenarnya bukan kawan.... tapi????

HATI...... kalau hati kita tetap nak sayang dia,tetap nak puja dia,tetap tak leh terima keburukan yg dia da buat kat kita.. Sampai bila2 pun tak kemana la...

Yang perempuan pun sepatutnya pandai2 la bawak diri, jangan bagi sesape nampak kelemahan diri lg2 lelaki.. Sebab laki cukup suka tengok kite terjatuh sebab dia.. Nak tak nak kena paksa diri untuk senyum!

Tapi walau macam mana buruk laki ni jangan ingat semua sama.. Manusia kat dunia nie tak pernah dilahirkan perfect.. Masih ada lelaki yang baik kat luar sana yg kita belom jumpa maybe.. cuma kena pandai memilih la... ibarat sebakul buah la belom tentu semua busuk..Kita tak boleh nak hukum lelaki je yang salah sebab at last sape yang jadi husband korang??? laki kan.... Sape yang akan jadi ketua keluarga?? lakiiiii gak.. And yang paling penting and tersangat penting ape??

Perempuan yg berkahwin nak masok syurga!!! bagaimana?? dengan taat pada suami dan agama, menjaga maruah serta suami dan banyak lagi..................... Nak sebut banyak takot tersalah lak,da la ni bab agama kan... huhu.. paham2 jela eh...

So kesimpulannya, memang betol lelaki ni berkait rapat ngan emosi perempuan... Sory la kalau ada yg tak sokong ngan PENDAPAT ni.. Its ok.. Aku tak suruh sesape sokong cuma ni sekadar luahan dan mungkin dapat kongsi bersama...

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

6 sedang makan angin:

sara zainol said...

sara setuju, lelaki membawa kepda perubahan emosi kita :) so, jgn terlalu ikutkn emosi..berfikir panjng dulu ye :)

pinky_liscious said...

@sara zainol = kan.. bergantung pada diri kita gak mcmn nk control... and kalau tak pikir pnjg badan merana la....

Emilly Amisa said...

haha.... mcm btul je kan? :P mostly pompuan cmtu... ada gak yg x... tp laki MMG mcm tu~~~~

pinky_liscious said...

@emilly amisa hehehe... mksd emilly?

Emilly Amisa said...

ye la... pompuan ni mmg jd mcm ni, mcm tu sbb laki~~~ laki lak mmg la penyebabnya haha... tp ada gak kan pompuan yg mmg original dh perangai mcm tu... xpyah disebabkan lelaki pown~

pinky_liscious said...

@emilly..yup btol gak tu... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious