Instagram

Monday, January 2, 2012

Oh Stress?

Stress?? Stress? Stress!

Perkara biase je kot but kadang2 boleh mendatangkan kemudaratan pada diri gak. Kang tak pasal2 ade yang pening kepala la, tak lalu makan la (kalau dibuatnya bertambah2 selera makan mak aih lagi timbul masalah lain kang), tak cukup tido la, cepat naik hangin la. Macam2 lagi la hanya gara2 simptom S ni! haha. Nasib baik naik hangin, Kalau dibuatnya buang hangin sape nak jawab? hee

Ok, so nak share sikit petua nak handle situasi macam ni mana la tau korg pon ade masalah simptom S ni. Jom kite check it out sesama.
  • Tarik nafas sedalam2nya.
  • Rehatkan diri dengan melakukan aktiviti yg menyihatkan seperti bersenam atau beriadah.
  • Calm down. Jangan cepat melatah!
  • Amik masa sebentar menenangkan pikiran dengan mendengar radio.
  • Luahkan masalah pada teman rapat atau mereka yg boleh dipercayai agar beban di pikiran yg tadinya banyak beransur hilang sedikit.
  • Think positive! percaya everythng yg berlaku mesti ade reason tersendiri.
  • Berserah dan berdoa pada tuhan. Ni yg paling mujarab sekali bagi menenagkan perasaan. :)

P/s : Sangat berguna untuk diri sendiri. Almaklum la suka sangat tensyen2 and stress ni ;)
Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

3 sedang makan angin:

Ca Cik Duyung said...

ca kalo stress sgt ca tido..mls nak fikir pape..takpon mmg pi keluar mana2..

Apple Zara said...

breath in
breath out
breath in
breath out
breath in
breath out

Ok, dahh tak stress dah. heee :)

p/s : rindu kat tuan blog ni ;)

ROJAK said...

biasa orang suruh zikir kat mulut je kan.tryla hidupkan hati dengan zikir. mulai sekarang ye, jangan tunggu dah susah baru nak zikir dalam hati. InsyaAllah hati akan sentiasa tenang takde stress

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious