Instagram

Wednesday, January 4, 2012

Relationship + Communication = Successful

Jangan pelik eh bila tengok title tu. Tu saja2 create je. Takde kene mengena ngan sukatan pelajaran mana2 k! haha. Tapi actually kalau try pahamkan ade maksud disebalik simbol tu. Pelik? Let me terangkan simbolik tu k.

'Relationship + Communication = Successful'

Dengan pakwe/makwe

Dengan kawan2

Dua2 penting dalam setiap perhubungan tak kira as a fren atau lebih dikenali sebagai BFF(Bestfren 4ever) ke BF/GF ke. Communicate tu sangat2 penting sebenarnya! Thats why hubungan yg ditambahkan dengan komunikasi selalunya akan bertahan lebih lama berbanding mereka yang kurang berkomunikasi. 

'Relationship - Less Communicate + No time for each other = Dangerous/Fail/Waste time'
Tapi sumtimes kita alpa dengan benda2 yang actually simple je sebab kita alwez buat dalam aktviti seharian kita. TALK TALK TALK. But bila dalam relation nape komunikasi tu jadi kurang??
  • Masing2 ego
  • Lebih suka pendam/simpan dalam hati
  • Mendiamkan diri
Punca keretakan hubungan? Mana taknye, dok makan hati je lama2 tawar terus.
So if sayangkan perhubungan tu jangan la abaikan sikap berkomunikasi. Insyaallah komunikasi adelah jalan terbaik untuk kita lebih mengenali,memahami dan mendekati peribadi sesorang.

P/s : Teringat kat my fren (Yana). Selalu nasihat aku pasal benda ni. Haha

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

7 sedang makan angin:

aReLaN said...

dalam apa jua perhubungan,komunikasi itu penting.cntohnya cam kita kat blog jela leh berkomunikasi.tu pon dh ok gk.heheheh

pinky_liscious said...

@aReLaNhehe macam kamu la rajin berkomunikasi ngan sy di sini... :)

ridoma said...

tsilap phm smasa proses komuniskasi, maka padah lah jawabnya..

Ca Cik Duyung said...

komunikasi mmg penting..hehe..setakat penulisan yg takde tone,kdg2 boleh membuat org lain salah faham.. :)

[PCL] said...

yeah, saling memanhami dan jangan ada sifat ego antara pasangan masing- masing..mudah je sebenarnya...

pinky_liscious said...

@[PCL]btol.. kalao masing2 nk tunjuk ego sampai kesudah la takkan ade penyelesaian...

Cik tikah said...

btol gak. komunikasi tuh penting :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious