Instagram

Tuesday, January 10, 2012

Pelupa ke nyanyuk ni?

Di sebuah rumah lama tinggalnya sepasang suami isteri yang sudah tua.Walaupun hidup dalam kekurangan tanpa dikurniakan zuriat namun tetap menjalani kehidupan yg bahagia.
Suatu petang si suami yang sedang kelaparan menyuruh isterinya untuk memasak.

Suami:Gorengkan aku ikan masin dan telur dadar.

Isterinya bingkas bangun lalu menuju ke dapur.

Suami:Nanti dulu!aku mau kamu tulis ape yang sudah ku bilang td, aku bimbang kamu tu lupa.

Isteri:Tak lupa.

20minit kemudian si isteri muncul sambil membawa talam yang berisi makanan.
Isteri:Jemput makan bang.

Suami:(melihat lauk) bukan ke sudah ku bilang td,kau tu pelupa.

Isteri :abang mau apa tadi?

Suami:(bersuara kuat) aku kata ikan goreng dan telur masin !!!!!!! 

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

9 sedang makan angin:

aReLaN said...

hahahah...patutnya dua2 orang kena tulis.tapi kang takut nak menulis pon dh lpe.lawak2

Athirah Rosli said...

hakhak..this is hilarious. si suami yang x sedar diri !

monica said...

dia sendiri pula yg lupa..hahaha..

dwaty said...

kahkahkah bertuah punya laki...

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

pinky_liscious said...

@Athirah Roslisangat tak sedar diri...hahaha

pinky_liscious said...

@monicaorg tua kan...nyanyok..waakakaka

pinky_liscious said...

@dwatymmg sangat bertuah la citenye kan..hahaha

pinky_liscious said...

@dwatymmg sangat bertuah la citenye kan..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious