Instagram

Wednesday, April 25, 2012

Hargai diri sendiri..

Nak lupakan sesuatu yang indah dalam hidup memang bukan perkara yang mudah. Yeah! bergantung pada diri masing2 macam mana nak accept benda tu. For me its not easy bila kehilangan sum1 kan. Tapi bila pikir2 balik worth it ke kita nak mensia2kan masa muda kita dengan bergantung pada benda yang da terang lagi nyata takkan pernah berulang. So why nak waste time dok terpikir pasal benda yang boleh di labelkan sebagai 'BASI'. Just buang jela dalam tong sampah and jangan pandang2 lagi :)

'FORGIVE and FORGET'
 
Bunyi macam senang kan? haha. Tapi kalau tak diri sendiri yang anggap benda tu senang sape lagi! Nak taknak WAJIB gak. So 1st thing yg paling2 penting kene buat tak lain tak bukan buang everything yg mengingatkan kita ngan dia. Tak kira la dari sebesar zarah hingga yg sekecil kuman.Kalu tak sampai hati nak buang sekalipun just simpan kat suatu tempat yg kita rasa kita takkan sentuh lagi. Pedih? Pedih lagi kalau still berpaut pada memori!kuang3x.Kalau benda ni boleh buat InsyaALLAH kira lulus la cubaan tu. 

2nd,buat jela aktiviti apepun kalau da takde aktiviti sangat tido pon boleh! haha.Tapi kalau asek tido 24jam pun tak boleh gak.Susah2 sangat online sampai lebam! Jangan seksa diri sendiri. Hidup muda lagi so ENJOY!Watpe nak stress pasal benda ni. 


3rd,belajar untuk mengHARGAI DIRI SENDIRI. Selagi boleh becinta, becinta jela tapi takyah over limit kot. Cz bila jatuh lagi takde la rasa macam nangka busuk sangat. Lagipun 1day mesti muncul gak sum1 yang betol2 baik untuk kita :) InsyaALLAH

P/s : Cc to my boyfie cz dia sumber inspirasi kini.Wah! hihi :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

8 sedang makan angin:

Iaruz said...

betul tu mmg sakit tapi buat apa nak tunggu lagi..ada yang lebih bagus menunggu..

zera eira said...

anythg happen in our life semua bersebab. dah kalau kita ta hargai diri sendir, siapa lagi kan? :)

ezyra daniel said...

ok nice entry...
:)

pinky_liscious said...

@Iaruz tepat sekali.. tak berbaloi kita menunggu org yg x perlukan kita...

pinky_liscious said...

@zera eira yup! x de sape dapat tolong kalau diri kita sendiri liat nak tlg..hihi

pinky_liscious said...

@ezyra daniel thnx :)

ayampenyek said...

senyum selalu chill :)

Nur Farah Hani said...

betul2.. tapi selalunya bile kita merasa "jatuh" untuk pertama kalinya memang akan sakit gile.. tapi kekecewaan beri pengalaman dan hati y tabah kan.. so insyaallah in future hati harus kuat so hidup bahagia2 selalu.. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious