Instagram

Thursday, April 5, 2012

Baju Cinta??

Malam ni pink ada 1 story. Nak kata lawak pon memang lawak la rasanya. Actually story ni ada sorang hamba Allah tu yang sampaikan kat pink semalam. Disebabkan agak lucu tu yg pink nak share ngan korang.. Story dia lebih kurang macam ni la....

Pada suatu hari seorang nenek datang menziarahi rumah cucunya yang da berkahwin. Sampai je depan rumah nenek pun terus la ketuk2 pintu. Kebetulan pintu rumah yang diketuk nenek tu adalah rumah cucunya yang baru je berkahwin. Nak dijadikan cerita,cucu menantu perempuan je ade kat rumah ketika itu tengah menunggu si suaminya balik kerja. Bila cucu perempuan td buka je pintu, nenek terkejut sangat! Sbb ape terkejut?? jeng3x.. sebab cucu dia tadi bukak pintu dalam keadaan bogel! So nenek pun mula la tanya...

Nenek : Cu, nape x pakai baju?

Cucu : Nek.. Ni la yang dinamakan BAJU CINTA. Saya tengah tunggu suami saya pulang nek. Nanti bila suami saya nampak saya pakai baju macamni, mesti dia bertambah sayang kat saya.

Nenek tadi pun terpinga2 terus terbawa2 disepanjang perjalanan balik disebabkan cucu lakinya belom pulang dari kerja. Sampai je kat tengah jalan nenek tu pun fikir punya fikir akhirnya dia tekad nak buat apa yang cucu perempuan dia buat tadi, dengan harapan mana la tau si suami ni akan sayang dia lebih. 

Jadi pada keesokan harinya bila si atuk ni kuar membeli barang di pekan, nenek tadi pun terus pakai baju cinta tu. Pastu bila si atuk balik bukan main terkejut dia bila dia tengok nenek pakai baju cinta. Terus atuk bertanya...

Atuk : Ko ni dah kenapa??

Nenek : Bang aji.. ni la baju cinta saya.

JENG JENG JENG!! ape la reaksi si atok ni???

Atuk : oh, kalau iye pun pergi la seterika dulu baju kau tu. Dah kedut2 seribu. Naik muntah aku tengok.

Sekadar hiasan!!

Tak pasal2 je kene perli ngan si atuk ni kaw2. hahaha. Tu jela ceritanya kbai  :)

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

2 sedang makan angin:

Rapunzel Cikilolo said...

keh keh. atuk die rabun kot...

kaizen said...

kah3 giler hape nk seterika....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious