Instagram

Wednesday, September 28, 2011

AGRESIFFFF!! Wanna be..?

Actually ni memang khas untuk pink sendiri..haha.. Plus nak kongsi2 ngan korang gak la.. Orang kata kan kongsi ilmu ni baik..hehe.. Makin kita kongsi makin banyak yg kita dapat and pelajari.. Ye dak???

OK! Mula2 sekali try korang tengok sekeliling.. Mean cara idup,gaya pembawaan diri..Senang cite everything la yang berlaku dalam kehidupan.. Bermacam2 ragam ngan songeh yang kita tengok kan..Salah 1 sikap BAIK.. Baik?? Yup!! Its a really2 gud attitude la aite..Sape tak suka rapat and kawan ngan orang yang berattitude macam ni..Plus diorang ni kan alwez berpikiran pasif je..

Sama2 kaki buli..hahaha.. Sorry nina gurau jew...

Tapi sumtimes korang perasan tak actually jadi org yang baik and pasif ade kurangnya gak..Tak caya??Ok takpe.. Just follow je k..haha
  • Selalu kene tindas?? Baik
  • Dibuli?? Baik
  • Alwez dipergunakan?? Baik
  • Take advantage?? Baik
Kesian muka abes berlumuran ngan tepung..hehe.. Tp comel sangat! 

Senang cite alwez mereka yang baik2 ni la akan senang kene.. Sebab orang tau diorang ni baik,diam je,takkan melawan...Macam naif je.. Helooo.. Ape dia ingat manusia ni takde perasaan ke...

Muka bangga jew baju putih tu..hehehe ( tp dia baik je)

So mesti taknak kan benda2 macam tu asik berulang jew.. Sampai bila? So try la jadi sum1 yang agresif sikit.. But how?

HERE!!
  • Alwez set dalam mind yang kita takkan mampu menyenangkan hati semua pihak,,Takkan dapat puaskan and penuhi setiap kehendak orang..
  • Don't AFRAID to say 'NO NO and NO' atas perkara yang kita sendiri tak dapat nak penuhi tanpa perlu memikirkan hati orang lain..
  • Yakin pada diri sendiri untuk tentukan apa yang terbaik expecially 'diri kita' sebab hanya diri kita je yang tau apa yang terbaik sebenarnya.. Sebab kita gak yg mencorakkan idup kita sendiri kan??Jangan sesekali takot di LABEL sebagai keras kepala,selfish and ego..
  • Try untuk menyuarakan pendapat dalam segala hal.. Example : aktivity yang nak dilakukan bersama2 teman.. Kalau kawan nak tengok wayang but diri sendiri nak karoke.. So just say yang kita nak karoke taknak tengok wayang..That's it!
  • Paksa diri and ringankan mulut untuk berterus terang tanpa perlu terlalu2 memikirkan pihak lain..Coz tak semua pihak akan pikirkan perasaan kita rite?
  • Important!! Kurangkan mintak maaf..Contoh : Tak dapat jumpa teman hari ni so just terangkan keadaan and say sorry for a once!!! If dia still tak leh maafkan and tak dapat terima alasan yang kita bagi so takkan nak merayu2 bagai..Just let it be..Kita bukan budak kecik lagi yang tak paham keadaan..
  • Be strong than yesterday, be a stronger than today and be strongest than tomorrow.. (Paham2 jela yg ni.. kalo salah tu anggap jela pepatah sendiri..lalaaaa) 
  • Luahkan apa yang terbuku di hati.. much better..
Actually kalo korang baca simple je sebenarnya..Cuma yela sumtimes macam berat hati je nak buat.. Its not like ubah diri jadi sum1 yang JAHAT or KEJAM!!! It just untuk lebih mematangkan diri and menguatkan jati diri daripada dipergunakan atau diperbodohkan di masa akan datang... 

Renung2kan dan selamat mencuba.. :)

P/s : Teringat cite ' ana lu'lu '.. Asek kene buli and dipersendakan je...

Go and get ur life ^^

My Ping in TotalPing.com Kedai Backlink,Backlink Percuma Blogged.my

6 sedang makan angin:

Apple Zara said...

"Be strong than yesterday, be a stronger than today and be strongest than tomorrow"
Nice ! :D

diana said...

panduan yang sangt bagus..:)

pinky_liscious said...

@Apple Zaratq syg...betol eh pepatah tu..haha

pinky_liscious said...

@dianahehe..thnx dear...

Miss A said...

aku ni sbnrnya kat luar sgt lembut. betul, xtipu. walaupun aku pakai aku ko kat sini. skrg ni aku tgh dlm proses nk mgaresifkan diri gak la sbb ramai duk pijak kepala. mekasih for this entry hehe.

pinky_liscious said...

@Miss Aoh really.hehe.. so u need to do dis la..takot nanty makin lama org2 kat lua sana naik syiook dok pijak pale itew... most wlcme...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh!Belog

Apesal

guabelog

Copyright2010 © Hak Milik Peribadi Pinky_Liscious